Gazda Albert: új főszerkesztő az Origo élén

GazdaAlbert-mediapiac.jgpMa lépett hivatalba az Origo új főszerkesztője, Gazda Albert. Mint mondja, nem forradalmat akar csinálni, hanem újságot. Az Indextől átigazolt új főszerkesztő vajon miben tudja megújítani az Origot, hogy piacvezetővé váljon?

A MédiaPiac készített portré interjút az Origo új főszerkesztőjével. Bár interjút nem szokás igazolvány fotóval illusztrálni, és a forrásmegjelölés nélkül kitett képüket portrénak csúfolni túlzás lenne. De legalább a cikkből érdekes dolgokat lehet megtudni. Az új főszerkesztő mesél szakmai múltjáról, hogyan járta végig a szamárlétrát különféle profilú lapoknál, az Index és az Origó különbségeiről, és a terveiről. Kiemeli, hogy szerinte az online és a print nem szemben álló műfajok, de nem is látja felhőtlennek az online lapkiadás helyzetét. Feltétlenül érdemes elolvasni, főleg, ha kíváncsi vagy mire készülnek az Origo házatáján.

Te mit gondolsz Gazda Albert terveiről, sikerül az Origóból úgy piacvezetőt faragni, hogy közben megőrizzék a lap egyéniségét is?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!