Egy képen Obama elnökkel Prágában

Barack H. Obama elnök

Barack H. Obama elnök
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Rendszeresen kapok olyan üzeneteket, hogy “láttunk a tévében”, és én általában az ilyenekből még csak azt se tudom, hogy épp mikor és hol. Elég sok tévék által közvetített eseményen megfordulok, és hát sajnos látszani is szoktam néha. Pedig igazán nem vágyom a reflektor fénybe.

Aztán mikor rákérdezek, hogy mégis hol láttak, jönnek a jópofa válaszok, hogy “a Parlamentben, vagy mondjuk a “Sándor Palotában”, amikkel megint nem vagyok sokkal beljebb, mert változó rendszerességgel, de mindkét helyen viszonylag gyakran elő szoktam fordulni. Aztán néha vannak olyanok is, hogy “ott futottál Overdose előtt”, ami kicsit beazonosíthatóbbá teszi a dolgot. Szerencsére az olyan helyzeteket, mikor épp a pszichiátrián szomorkodok egy (megrendezett) képen valamelyik napilapban, ritkán szokták felfedezni az ismerőseim.

Fotó: Jeffrey Martin

De tegnap olyan képet kaptam, ami igazán tetszik. Általában nem vagyok oda sem az aláírás gyűjtésért, sem azért, hogy közös képem legyen híres emberekkel. Nem elsősorban a tartalma miatt, hanem kivételesen a technikai megvalósítása, és a különlegessége miatt tetszik inkább. De azért az is jól esik, hogy én is rajta vagyok a képen, bár ezt rajtam kívül eddig  még senki, nem tudta megállapítani. Még  aki küldte a képet, az is csak onnan tudja, hogy rajta vagyok, hogy emlékszik rá, hogy a hátam mögött állt, mikor a kép készült.

Akinek sikerül megtalálnia, hogy hol vagyok, az kap tőlem egy túrórudit!
Mentő kérdés ugyanazért a nyereményért: hányan fényképeznek a képen?
(Aki megtalálja a megfejtést, az se árulja el a többieknek, ne rontsa el mások játékát, írja meg nekem!)

Íme a kép:


Obama in Prague

Kiegészítés: Már akadt is olyan, aki alig pár perccel a kép megtekintése után jelezte, hogy megtalált. Tehát nem lehetetlen a feladat, pedig annak szántam!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!