Eddig lehetett vizilabdát fotózni – de már nem

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A BENU Magyar Vizilabda Kupán nem csak közönség volt, még fotózni is lehetett. Viszont néhány játékos fertőzöttsége miatt lefújták a tornát, így már fotózni sincs mit belőle.

Mivel eddig enyhébb volt a koronavírus járvány miatti készültség, egyre több rendezvényt tartanak meg közönséggel, vagy anélkül.
A közelmúlt úszóversenyeivel és a magyar Forma-1 futammal ellentétben a héten megrendezett BENU Magyar Vizilabda Kupán közönség is volt és a fotósok is dolgozhattak.

A koronavírus súlyos csapás a fotósokra
Részletekért katt a képre!
Fotó: Mika Baumeister/Unsplash

Ám alig valamivel a szerdai elődöntők előtt érkezett a hír, hogy néhány játékos megfertőződött. Emiatt a szervezőknek nem volt más lehetősége, mint megszakítani a kupát és lefújni a hátralevő mérkőzéseket. Így már fotózni sincs mit belőle, de aligha ez a legnagyobb gond vele, hiszen ez már a járvány második hullámának és az újabb korlátozások közeledtét jelzi. Ez pedig tovább ronthatja a fotósok eddig is kedvezőtlen gazdasági helyzetetét.

A Magyar Vízilabda Szövetség közelménye:

“A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált.

A hír jelentőségét mérlegelve azt a fájdalmas, de véleményünk szerint egyetlen helyes döntést hoztuk, hogy a BENU Férfi Magyar Kupa mérkőzéseinek további lebonyolítását elhalasztjuk.

A megvásárolt jegyek a terveink szerint a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók.

Igyekszünk mihamarabb további tájékoztatást adni.

Magyar Vízilabda Szövetség”

A Ferencváros közleménye:

“Az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatának négy játékosa pozitív Covid-19 tesztet produkált, ezért a csapat valamennyi tagja és az edzők házi karanténba kerültek és megfigyelés alatt vannak. Az érintett vízilabdázók jól vannak és tünetmentesek. A klub minden további intézkedést betart és folyamatos kapcsolatban van az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, melynek ajánlásait, előírásait figyelembe véve járt el.

Az FTC-MVM Sportközpont működését az eset nem befolyásolja, az edzések, foglakozások minden sportágban továbbra is az egészségügyi előírások maximális betartása mellett zajlanak.”

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!