Eddig lehetett vizilabdát fotózni – de már nem

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A BENU Magyar Vizilabda Kupán nem csak közönség volt, még fotózni is lehetett. Viszont néhány játékos fertőzöttsége miatt lefújták a tornát, így már fotózni sincs mit belőle.

Mivel eddig enyhébb volt a koronavírus járvány miatti készültség, egyre több rendezvényt tartanak meg közönséggel, vagy anélkül.
A közelmúlt úszóversenyeivel és a magyar Forma-1 futammal ellentétben a héten megrendezett BENU Magyar Vizilabda Kupán közönség is volt és a fotósok is dolgozhattak.

A koronavírus súlyos csapás a fotósokra
Részletekért katt a képre!
Fotó: Mika Baumeister/Unsplash

Ám alig valamivel a szerdai elődöntők előtt érkezett a hír, hogy néhány játékos megfertőződött. Emiatt a szervezőknek nem volt más lehetősége, mint megszakítani a kupát és lefújni a hátralevő mérkőzéseket. Így már fotózni sincs mit belőle, de aligha ez a legnagyobb gond vele, hiszen ez már a járvány második hullámának és az újabb korlátozások közeledtét jelzi. Ez pedig tovább ronthatja a fotósok eddig is kedvezőtlen gazdasági helyzetetét.

A Magyar Vízilabda Szövetség közelménye:

“A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált.

A hír jelentőségét mérlegelve azt a fájdalmas, de véleményünk szerint egyetlen helyes döntést hoztuk, hogy a BENU Férfi Magyar Kupa mérkőzéseinek további lebonyolítását elhalasztjuk.

A megvásárolt jegyek a terveink szerint a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók.

Igyekszünk mihamarabb további tájékoztatást adni.

Magyar Vízilabda Szövetség”

A Ferencváros közleménye:

“Az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatának négy játékosa pozitív Covid-19 tesztet produkált, ezért a csapat valamennyi tagja és az edzők házi karanténba kerültek és megfigyelés alatt vannak. Az érintett vízilabdázók jól vannak és tünetmentesek. A klub minden további intézkedést betart és folyamatos kapcsolatban van az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, melynek ajánlásait, előírásait figyelembe véve járt el.

Az FTC-MVM Sportközpont működését az eset nem befolyásolja, az edzések, foglakozások minden sportágban továbbra is az egészségügyi előírások maximális betartása mellett zajlanak.”