Zártkapus úszóverseny fotósok nélkül

Fotósok a 2017-es Margitszigeti Úszó EB-n
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A hétvégén nézők nélkül rendezik meg a Négy nemzet úszóversenyt, amire csak pár fotóst engednek be. Sokkal kevesebb fotós lehet majd jelen a magyar, osztrák, szlovák és lengyel úszók versenyén, mint a mára már eltörölt zártkapus futball mérkőzések korlátozásai idején, vagy akár a  nézők nélkül tartott Forma-1 futamokon.

A koronavírus súlyos csapás a fotósokra
Részletekért katt a képre!
Fotó: Mika Baumeister/Unsplash

Mint azt Facebook oldalán a Magyar Úszó Szövetség írja, “Európában, sőt a világon a koronavírus kitörése óta először Magyarország rendez nemzetközi úszóversenyt!
A helyszín Budapest, Margitsziget, a város szíve, azon belül is a vízisportok fellegvára – a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda Széchy Tamás medencéje.”
A szabad téren, nézők nélkül megrendezett versenyt az M4Sport élőben közvetíti. Fotózni viszont nem lehet a sajtónak. Mint arról a szövetség tájékoztatott, a szervező-bizottság döntése nyomán a jelen helyzetben csak a Magyar Úszó Szövetség, az MTI és az Nemzeti Sport fotósa dolgozhat a versenyen.

Hivatalos: alig mehet pár újságíró és fotós Forma-1-re
Részletekért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Hogy mindössze három fotós lehet az eseményen, szigorúbb korlátozás, mint, amit az MLSZ zárt kapus futball mérkőzésekhez előírt, vagy amit a Forma-1 futamokon bevezettek.
A szigorú intézkedést a járványügyi elővigyázatosság és a hely szűke is indokolhatja. Hiszen a margitszigeti szabadtéri létesítmény jóval kisebb területű nem csak egy futball stadionnál, hanem a Duna Aréna belterénél is. Így a résztvevők elkülönítése és távolságtartása is nehezebben kivitelezhető lenne. Viszont azon az érthető és elfogadható magyarázatok sem változtatnak, hogy a kijárási és rendezvény tartási korlátozások feloldása ellenére továbbra is súlylosan érinti a koronavírus járvány a fotósokat.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!