Murisan csobbanó kutyusok

Sajnos a blogot sújtó üzemzavar miatt a nagy képes galériák többsége egyáltalán nem, vagy csak hiányosan jelenik meg. A hiba javításán szakértők segítségével dolgozom, bízom benne, hogy hamarosan sikerül helyreállítani!

Egyéb elfoglaltságaim miatt közel egy hétig tartott ezt a galériát összeállítanom, de azthiszem, hogy még így is érdemes lehet megnézni. A képek egy részét mások mellett a Blikk és a Daily Mail is közölte, de ez egy kicsit bővebb válogatás, mint az általuk használt képek.

Először rendeztek Budapesten Dog Diving versenyt, amit a kutyák többsége majdnem annyira élvezett, mint a gazdáik. A négylábúak többsége nagy élvezettel vetette magát a medencébe, hogy visszahozza gazdájának az apportírozáshoz használt játékot. Sokukat a 16 fokos víz és az olykor beboruló, vagy esősre forduló idő sem tartotta vissza a játéktól és egy páran könnyű szerrel megugrották a legalább négy méteres távot, amivel bejuthattak a döntőbe, aminek az Európa-bajnokságon való indulás volt a tétje. Akadtak persze kevésbé bátor jószágok is, akik nem, vagy csak nehezen tudták elszánni magukat az elrugaszkodásra. Olyan is volt, aki elsőre még bemerészkedett a vizbe, de másodikra már nem kért a fürdésből és inkább lemondott az egyébként hőn áhított játékról.

A verseny egyik legfontosabb alapszabálya, hogy a kutyának is akarnia és élveznie kell a játékot. Nem lehet őket sem kényszeríteni a vízbeugrásra, se belökni a medencébe. Mégis voltak páran, akik nemhogy belökték, egyenesen felkapták és bedobták a vízbe a házikedvencet. Érdekes módon, míg a többség ezután egyáltalán nem akart újra úszni, addig volt köztük olyan is, aki az első csobbanás után örömmel folytatta a lubickolást.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!