Allee Budapest: megnyitott az új Electro World

“Többet kevesebbért” – régi Electro World szlogen
“Lásd rózsaszínben a világot!”
– új Electro World szlogen?

Megnyitott a rózsaszín világ

Rózsaszínbe öltözött az EW

Tegnap megnyitott a legújabb Electro World áruház az Allee bevásárló központban. Sok – szándékolt média hackként – botrányos boltnyitás után az új vezetés került minden felhajtást, és kifejezetten remélték, hogy nem lesz járhatatlan a környék, nem lesz törés-zúzás, lökdösődés. És nem is lett.
Nem olyan régen új tulajdonosra talált a korábban brit, Dixons érdekeltségű közép-keleteurópai cégcsoport. Az új tulajdonos egy forintért (vagy euróért? nem teljesen mindegy, kétszázharmincszoros különbséget jelent) vette át a három országban tucatnyi áruházzal bíró lánc magyar csoportját – és annak teljes adósság állományát is. Ezzel a norvég Elkjop mintára Magyarországon alapított cég megmenekült a csőd elől, és a magyar trikolor lekerült a cseh, lengyel, török és görög zászló mellől az európai központi Electro World honlapról. Minden esetre immát két – majdnem – belvárosi üzletük van. Az új áruház, sőt a cégkoncepció rózsaszín. Érdekes választás. Ők tudják, hogy mi jó nekik.

ElectroWorld opening in Arena Plaza

Amikor még verekedtek az “olcsó” tévékért

Hogy ez miért érdekes számomra? Nos egy részt mert annak idején az Electro Worldben dolgoztam egy pár évig, és megéltem a cégnél belülről is és kívülről is egy-két áruház nyitást, így vannak hozzá fűződő élményeim, emlékeim. Tudósítóként is ott voltam, és fényképeztem az áruház nyitását az Aréna Plázában (akkor még kék színekben), és most az Allee-ban is (már rózsaszínben). Hamarosan jön a karácsony, a kereskedelem legnagyobb ünnepe. Jó volt az áruháznyitás időzítése. A bevásárló központ befektetői fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy az övék az egyetlen olyan hasonló projekt, ami a válság ellenére is befejeződött ebben az évben.
Bár ha már a megnyitást ilyen komoly számmisztika övezte a XI. kerületben, hogy 11. hó 11-én 11 óra 11 perc 11 másodperckor nyitottak meg, akkor lehet, hogy a 2011-es dátum jobban illett volna hozzá. Bár olyanok is akadnak, akik már az évszámot is visszavezették 11-re: 2+0+0+9=11.

Minden esetre a nap mondása egy vevőtől származik: “Mi van, eddig nem játszott le DVD-t senki???”

(Rózsaszín) Electro World nyitás az Allee-ban:

(Kék) Electro World nyitás az Aréna Plázában:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!