Enyém a nap képe!

Attila Volgy / blog.volgyiattila.hu

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Nem szeretem a saját képeimet dicsérni, de időnként talán nem ártanak ilyen bejegyzések is a blogomra. Ma reggel az a meglepetés fogadott, hogy az én fotóm lett A nap képe. Bár a kontextushoz illően azt is mondhatnám, hogy Best in Show.

A The Pictures of the Day oldal különféle hírügynökségek fotóiból válogatva közöl napi válogatást. Itt lett reggel nyitó kép a világ legszebb kutyájának választott bobtailről, Jimmyről készült képem (ismét több hírügynökség közvetítésén keresztül, akárcsak a legutóbbi önreklámozó bejegyzésemben szereplő Stern kép esetében). Sajnos azóta már nem az én képem vezeti a listát, mivel ahogy újabb remek képek készülnek világszerte, teszik ki az újabbakat. De azért így is öröm és elismerés, hogy a budapesti Kutya Világkiállításon készültek közül két képemet is beválogatták.

World Dog Show

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Megérte lökdösődni
Normál esetben nem nagyon kéne, hogy története legyen egy ilyen képnek, de ennek mégis van. A rengeteg kutya fotós között dolgozva akadtak kisebb nagyobb súrlódások, lökdösődések. Ők a saját szempontjaik szerint akartak fényképezni, mi hírügynökségi és napilapos fotósok meg a saját sajtófotós szempontjaink szerint.

Mikor jött a Best in Show győztes Jimmy (törzskönyvezett nevén Bottom Shaker My Secret) bejelentése, kénytelen voltam kicsit tolakodni, hogy bejussak a többi fotós közé a ringen belül, hiszen tudtam, hogy a helyezkedés milyen fontos – meg azt is, hogy milyen képet akarok csinálni. Ekkor az egyik helyi fotós elkezdte magyarázni nekem, hogy nem érdemes tolakodni, mert egy perc múlva (miután a győztes kutya beállt az első helyre a trófea mellé), úgyis mindenki be fog menni. Csakhogy én tudtam, hogy számomra nem az a kép, amire ők készülnek, hogy a győztes kutya és a gazdája együtt pózol (és amit a körülöttem álló rengeteg fotós is pontosan ugyanúgy fog lefényképezni, mert máshogy nem is nagyon lehet), hanem amikor a felvezető diadalittasan bekíséri a győztes bobtailt. Úgyhogy a segítőkész kollégának mondtam, hogy rendben, akkor majd egy perc múlva találkozunk bent, és befurakodtam magam a megfelelő helyre, hogy elkészülhessen ez a kép.

Úgy látom, hogy akik Amerikában a nap képeit válogatták ehhez az oldalhoz, nekem adtak igazat….akárcsak a többi fotóriporter kolléga, akik szintén ott voltak velem együtt, és nem a protokoll fotóra vártak kívül.

Kiegészítés: A címben szereplő kijelentés talán egy kis magyarázatra szorul. Lehet, hogy van, aki szerint nem Jimmy a legszebb kutya a világon. Velük nem is akarok vitatkozni. De mivel ő lett a Best in Show győztes a Kutya Világkiállításon, így hivatalosan 2013-ban ő a világ legszebb kutyája. És erről papírja is van!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!