Kánikula a Szigeten

Hűsölés a ventilátor szórta vízpermetben

Hűsölés a ventilátor szórta vízpermetben
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Ismét felment a hőmérséklet. Ha hinni lehet a meteorológusoknak, akkor a hétvége kicsit enyhébb lesz, de amúgy már hőség riadó van….a Szigeten feloldották az ital bevitelre vonatkozó korlátozást, vagyis nem kobozzák majd el az összes üdítőt, amit bevinnének a szigetlakók.

Biztos örülnek ennek a könnyítésnek a helyi árusok is, akik talán szárazságtáncot jártak a fesztivál előtt, hogy jobban menjen az üzlet, ha már kemény pénzeket fizetnek érte, hogy ott árulhassák a vizezett sört. Persze alkoholt még mindig tilos bevinni, és ezzel továbbra rendszeresen meg is buknak az amatőr csempészek….de az igazán fifikásak úgyis hetekkel a rendezvény előtt elásták a felvásárolt ital készleteket, amit remélhetőleg megtaláltak az előkészületek alatt az építő munkások, és így legalább ők is vidámabban dolgozhattak…

A VIP részen – úgy is mint Szeparé – továbbra is zavartalanul működnek a vízpermetezős ventilátorok, amik igazán kellemessé tudják tenni a fárasztó munkanapot a Szigeten, de a fesztiválozóknak is felüdülést nyújtanak – mármint azoknak, akik be tudnak jutni az elzárt területre. Mondjuk az esti koncertek idején ezek száma is megsokszorozódik, és már mozdulni sem lehet a tömegben.

Egyébként a “pór népnek” is vannak felállítva ilyen permetező ventilátorok 1-2 helyen. Valahol legalábbis láttam…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!