Kutya Cannes vörös szőnyegén

Mundruczó Kornél és Hagen csókja Fotó: Alastair Grant/AP

Mundruczó Kornél és Hagen csókja
Fotó: Alastair Grant/AP

A Cannes Filmfesztiválon dolgozó fotósok lencsevégre kapták Mudruczó Kornél és főszereplője intim pillanatát. Még Cannes-ban sem mindennapi egy ilyen kép.

Persze egy ilyen hivatalos fotózáson egy rakás fotós van, szinte mindenkinek ugyanolyan képei vannak általában. De azért fontos tényező a szerencse és a helyezkedés is. Az apró részletek mindenki képén egy kicsit mások. Szerintem az AP  hírügynökség fotóriportere, Alastair Grant képei ragadják meg leginkább a pillanatot.

Hagen a fesztivál új sztárjaFotó: Alastair Grant/AP

Hagen a fesztivál új sztárja
Fotó: Alastair Grant/AP

A “csók” is nagyon kedves pillanat, de a kutyus nem mindennapi részvételét és a film sikerét a fesztiválon szerintem mégis az a kép fejezi ki leginkább, ahol csak a kutya farka látszik a fesztivál logójával.

Nem csak a hivatalos fotózáson készült képek miatt tűnik úgy, hogy érdemes lesz megnézni a filmet. Elolvastam egy pár cikket és interjút a filmről (NOL, Heti Válasz, Nők Lapja Cafe, stb), nekem határozottan szimpatikusnak tűnik a történet.

Örökbe fogadhatók a filmben szereplő kutyák

Örökbe fogadhatók a filmben szereplő kutyák

Az pedig pláne, ahogy a rendező beszél a két faj együttműködéséről. Az pedig egyenesen példaértékű kezdeményezés, hogy a filmben látható közel 200 kutyát nem csak kihozták a menhelyről, aztán visszavitték őket. Helyette a forgatáshoz kiképezték őket és most próbálnak gazdát találni a kutyáknak. Alig várom, hogy láthassam a filmet is.

Nézd meg, mit mesélt a rendező az Indexek a fesztiválról és a film készítéséről!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!