Online nézhető a Cápák a keresőmben

CapakAkeresomben-coverVégre online elérhetővé vált a Cápák a keresőmben, Selmeczi Dániel búvárfotós méltán népszerű dokumentumfilmje. Nézd meg és támogasd a készítőket, hogy még sok hasonló filmet készíthessenek!

Annak idején, mikor beszámoltam a film DVD megjelenéséről, egy érdekes levélváltásunk volt Danival. Ő boldogan ajánlotta fel, hogy küld nekem egy korongot, amiért voltam olyan jó fej, hogy kérés nélkül is írtam a filmről, ami nem csak egyszerűen munkája (neki és az egész stábnak), hanem igazi szerelemgyereke. Nem utolsó sorban komoly díjakat és elismeréseket is szereztek vele de, ami talán a legfontosabb, némi figyelmet is tudtak összpontosítani a cápák téves megítélésére és a lemészárlásukra.
Én meg próbáltam udvariasan elutasítani a kedves ajánlatot. Két okom volt rá. Egyrészt nagyjából ismerem a filmkészítés és terjesztés költségeit és nehézségeit, így inkább nem terheltem sem az idejüket, sem a költségvetésüket, csak hogy elmondhassam magamról, hogy én ingyen kaptam valamit. Másrészt meg, ahogy neki is megírtam, már évek óta nem használok DVD-t, a gépemben már meghajtó sincs hozzá, így nem is nagyon volna mibe betennem. Azért meg aztán végképp nem éri meg ingyen lemezt lejmolnom, amivel nekik ugyanúgy vannak költségeik, hogy a polcon porosodjon. A polcomon meg úgysincs már több hely.

Megszületett viszont a problémá(m?)ra a XXI. századi megoldás. Egy ideje magyarul és angolul is elérhető a film a Vimeo on demand szolgáltatásában. Így bárki online megvásárolhatja, vagy akár egy kicsivel olcsóbban kölcsönözheti egyszer nézésre és már lehet is mozizni, várni sem kell rá, mint a DVD rendelésre. Döntse el mindenki magának, hogy neki mennyire fontos szempont, de én nagyon is fontosnak tartom, ezért megemlítem, hogy ezzel a készítőket is támogatod, hogy más hasonlóan értékes filmeket is tudjanak készíteni.
Így, hogy nem kell senkinek lemezt vásárolni, megírni, csomagolni és postázni, az árak is barátságosak és ráadásul nem olyan kényszer költségekre mennek el, amik sem a vevőnek, sem a készítőkne az érdekeit nem szolgálják:

Nézd meg és támogasd a készítőket, hogy sok hasonló film készülhessen!

Cápák a keresőmben – Trailer from Filmjungle on Vimeo.

Kiegészítés: A film beágyazva nem jelenik meg, de a készítő Filmdzsungel weboldalán megnézheted!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!