Ismerd meg a magyar természetfotósok krémjét!

Sajnos eddig kimaradt a nemrég újra megosztott fotósokról szóló dokumentumfilm gyűjtésemből egy igen fontos darab, amiről már korábban is akartam itt a blogon írni. Szerencsére olvasóim emlékeztettek és így most pótolhatom ezt a hiányosságot.

A Filmdzsungel Stúdió a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készített dokumentumfilmet a magyar természetfotósok munkájáról. A sorozatot tévében is látható volt már, de a neten bármikor (újra) megnézheted, méghozzá teljesen legálisan.

A blogon a Máté Bencéről készült Láthatatlan madárfotós sorozat kapcsán már többször is emlegetett Filmdzsungel csapata most a magyar természetfotós társadalom krémjéről készített dokumentumfilm sorozatot. A sorozat  különlegessége, hogy nem csak a Magyar Televízió M5-ös csatornáján lehet megnézni, hanem ingyen bárki megnézheti a Filmdzsungel weboldalán és a YouTube csatornájukon is.

Katt a fotós dokumentumfilm gyűjtésért!
Fotó: Chelsea Marie Hicks/Flickr

A 2015-ben közel 10 millió forinttal támogatott 16×5 perces dokumentumfilmben Zachar Zita rendező, illetve Tóth Zsolt Marcell és Tisza Balázs operatőrök a magyar természetfotós szakma krémjének munkáját mutatják be. A sorzat egyes epizódjainak középpontjában Máté Bence, Radisics Milán, Selmeczi Dániel, Novák László, Kármán Balázs, Dulai Dávid, Zsila Sánodor, Daróczi Csaba, Ritzel Zoltán, Rahme Nikola, Mészáros László, Kudich Zsolt, Zsirmon Réka, Dombovári Tibor, Forrásy Csaba, Násfay Béla és Potyó Imre állnak.

Műsor: A természet magyar fotósai
Műfaj:
Ismeretterjesztőfilm
Film hossza: 16×5 perc
Írta: Zachar Zita
Rendező: Zachar Zita, Mwajas Kriszta, Tóth Zsolt Marcell
Operatőr: Tóth Zsolt Marcell, Tisza Balázs
Producer: Tóth Zsolt Marcell
Gyártó: Filmdzsungel Stúdió

A teljes sorozatot ingyen megnézheted a Filmdzsungel oldalán és YouTube csatornáján is:

1. rész: Máté Bence

2. rész: Radisics Milán

3. rész Selmeczi Dániel

4. rész Novák László

5. rész Kármán Balázs

6. rész Dulai Dávid

7. rész Zsila Sándor

8. rész Daróczi Csaba

9. rész Ritzel Zoltán

10. rész Rahmé Nikola

11. rész Mészáros László

12. rész Kudich Zsolt és Zsirmon Réka

13. rész Dombóvári Tibor

14. rész Forrásy Csaba

15. rész Násfay Béla

16. rész Potyó Imre

 

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!