Doku-werkfilm Máté Bence viszontagságairól

Fotó: Filmjungle

Fotó: Filmjungle

Werkfilm a természetfotósról werkfilmet készítő természetfilmesekről, avagy nézd meg hogyan készült a Máté Bence munkáját bemutató film.

Az ISO1200 meglehetősen szűkszavúan közölte a Természetfilm.hu/Filmjungle stábjának werkfilmjét. A Máté Bence természetfotós munkájának kulisszatitkait megörökítő Láthatatlan Madárfotós mini sorozat készítését bemutató videó jobbára a forgatás hangulatát és a viszontagságokat mutatja be.
Nekem kicsit furcsa, de a magyaroknak kedvez, a magyarul nem értő külföldi közönségnek viszont inkább zavaró lehet, hogy jobbára feliratozás nélkül, magyarul beszélnek benne a szereplők (néha a kamerába is, nem csak a háttérben egymás között) és csak itt-ott van benne angol kommentár.

Fotó: Filmjungle

Fotó: Filmjungle

A videó jobbára a Phantom kamera használatáról (és elfüstöléséről) szól, meg arról, hogy milyen a világ (egyik) legdrágább kameráján a lehető legolcsóbb kereső. Minden esetre a videó érdekes és jó kedvcsináló a teljes dokumentumfilm megtekintéséhez, vagy akár a Bence többi élménybeszámolójának megtekintéséhez is.

Bár az azt közlő angol nyelvű fotós lap sajnos még csak nem is említi magát a már elkészült sorozatot, aminek a forgatásáról a videó szól. Azért remélem, hogy ez a megjelenés csak felvezetése a Láthatatlan madárfotós angol nyelvű megjelenésének és hogy hamarosan külföldön is sikert arat majd a sorozat, hogy az egész világ megismerhesse, hogyan dolgozik Bence.

Ha még nem tetted, akkor ezt mindenképp érdemes megnézned:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!