Felöklete a fotóst a rodeo bika

Fotó: Zou Zheng/Xinhua/Rex

Fotókért katt a képre!
Fotó: Zou Zheng/Xinhua/Rex

Újabb bizonyíték született, hogy bikák fotózása nem veszélytelen. A fotós ezúttal szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta, mint a legutóbbi vakmerő próbálkozó, aki túl közel ment a bikához a nagylátóval.

Látványos repülés és kétség kívül fájdalmas földet érés után saját lábán távozott a karámból az a fotós, akit a torontói Royal Horse Show bika rodeó versenye során felöklelt az egyik vadállat. Sokan értetlenül állnak előtte, hogy egyáltalán mit keresett a fotós a karámon belül, viszont több amerikai fotós állítja, hogy ez szokás, persze nem szoktak bárkit csak úgy odaengedni, komoly tapasztalat és körültekintés szükséges hozzá.
A balesetről megjelent hírek (Daily Mail, Globe and Mail, Huffington Post, Mirror, Aol, stb) nem írnak róla, hogy ki a fotós.
Fotó: Zou Zheng/Xinhua/Rex

Csak egy borda és egy objektív tört
Fotó: Zou Zheng/Xinhua/Rex

A rendezvény Facebook oldalán viszont megírták, hogy a díjnyertes egykori haditudósító és veterán rodeó fotós, Norm Betts (honlapja) szenvedte el a balesetet, amiről a szervezők videót is készítettek – a kameramozgásból jól látható, hogy az operatőr is meglepődött a történteken. Szerencsére a jószág csak feldobta a levegőbe, így nem került a közel ezer kilós állat lábai alá. A baleesetről a Brampton Guardian és a The Star szólaltatta meg elsők között a fotóst. Könnyű sérüléssel megúszta a balesetet, csak egy bordája tört el, azt is saját fényképezőgépe törte el, mikor földet éréskor ráesett. A bikát azonnal visszaterelték a karámba és a fotós saját lábán hagyta el a küzdőteret és már viccelődni is tud a történteken.

“Végre kaptam egy igazi munkát a rodeón, én voltam a szalmabábú, amivel a bikák játszanak.” – Norm Betts
A szervezők videófelvétele:

Mint korábban megírtam, Spanyolországban történt a Reuters egyik fotósával egy többé-kevésbé hasonló baleset. Akkor Joseba Etxaburu került a bika elé, amit ironikus módon az ügynökség másik fotósa, Susan Vera örökített meg.