Felöklete a fotóst a rodeo bika

Fotó: Zou Zheng/Xinhua/Rex

Fotókért katt a képre!
Fotó: Zou Zheng/Xinhua/Rex

Újabb bizonyíték született, hogy bikák fotózása nem veszélytelen. A fotós ezúttal szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta, mint a legutóbbi vakmerő próbálkozó, aki túl közel ment a bikához a nagylátóval.

Látványos repülés és kétség kívül fájdalmas földet érés után saját lábán távozott a karámból az a fotós, akit a torontói Royal Horse Show bika rodeó versenye során felöklelt az egyik vadállat. Sokan értetlenül állnak előtte, hogy egyáltalán mit keresett a fotós a karámon belül, viszont több amerikai fotós állítja, hogy ez szokás, persze nem szoktak bárkit csak úgy odaengedni, komoly tapasztalat és körültekintés szükséges hozzá.
A balesetről megjelent hírek (Daily Mail, Globe and Mail, Huffington Post, Mirror, Aol, stb) nem írnak róla, hogy ki a fotós.
Fotó: Zou Zheng/Xinhua/Rex

Csak egy borda és egy objektív tört
Fotó: Zou Zheng/Xinhua/Rex

A rendezvény Facebook oldalán viszont megírták, hogy a díjnyertes egykori haditudósító és veterán rodeó fotós, Norm Betts (honlapja) szenvedte el a balesetet, amiről a szervezők videót is készítettek – a kameramozgásból jól látható, hogy az operatőr is meglepődött a történteken. Szerencsére a jószág csak feldobta a levegőbe, így nem került a közel ezer kilós állat lábai alá. A baleesetről a Brampton Guardian és a The Star szólaltatta meg elsők között a fotóst. Könnyű sérüléssel megúszta a balesetet, csak egy bordája tört el, azt is saját fényképezőgépe törte el, mikor földet éréskor ráesett. A bikát azonnal visszaterelték a karámba és a fotós saját lábán hagyta el a küzdőteret és már viccelődni is tud a történteken.

“Végre kaptam egy igazi munkát a rodeón, én voltam a szalmabábú, amivel a bikák játszanak.” – Norm Betts
A szervezők videófelvétele:

Mint korábban megírtam, Spanyolországban történt a Reuters egyik fotósával egy többé-kevésbé hasonló baleset. Akkor Joseba Etxaburu került a bika elé, amit ironikus módon az ügynökség másik fotósa, Susan Vera örökített meg.
Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!