Három fotós egy fürdőkádban a város felett

Fotósok a Ritz fürdőszobájában - Fotó: Lorenzo Bellanca

Fotósok várakoznak a Ritz fürdőszobájában
Fotó: Lorenzo Bellanca

Így várják a fotósok egy magasan fekvő szállodai szobában, hogy kezdődjön a szingapúri Forma-1 nagydíj szabadedzése, hogy elkészíthessék a várost felülről mutató remek képeiket.

A jelenet egy másik részletét már megosztotta a Getty Images is, hiszen fotóriporterük, Mark Thomphson is azok közt volt, akiket a házigazda meghívott, hogy ebből az ablakból fotózhassa a versenyt.

Szerintem a Vladimir Rys által megosztott werkfotó még érdekesebb. Bár nem annyira látszik rajta, hogy keményen dolgoznak, inkább festenek úgy, mint akik élvezik az életet egy luxuslakosztályban. Mondjuk a Ritz Carlton Hotel lakosztálya nem is a legkellemetlenebb közeg, ami próbára teszi a fotósok állóképességét. Viszont általában pont a szállodában tölthetik a legkevesebb időt, hiszen a munkát általában a terepen kell végezni.
Ellenben jobban átjön rajta, hogy a fotósok nem csak versengenek egymással, a jobb képekért, hanem segítik is egymás munkáját.

Fotó: Vladimir Rys

Szingapúri látkép éjszaka
Fotó: Vladimir Rys

Vladimir azt is elárulta nekem, hogy ez nem az ő fürdőszobája, csak befogadta a fotósokat egy barátja, Lorenzo Bellanca. Ő korábban mesélt neki arról, hogy milyen jó kilátás nyílik a városra a kádjából. Így aztán néhány fotós társaságában gyorsan lecsapott a lehetőségre, hogy egy különleges szögből fotózhassák a belvárosi versenyt.
A teljes szombati szabadedzést itt töltötték és Vladimir még az időmérőre is visszament, mivel a szabad edzés végére még nem lett elég sötét, hogy a tervezett színpompás éjszakai képeit elkészíthesse. (Mondjuk ez az éjszakai képe nem most és pont innen készült, de jól szemlélteti  a hangulatot és hogy megéri várni rá.)

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!