Megosztással frissült az új GoPro App

GoPro iPhone App with share now availableMa új frissítés érkezett a GoPro extrémsport kamerákhoz és az azok kezelésére kiadott alkalmazásokra. Ezúttal az egyik legjobban hiányzó funkciót pótolták a fejlesztők: ezentúl megnézheted és le is töltheted a felvételeket a kameráról.

Mint a gyártó honlapja nyomán a TechCrunch és Chase Jarvis is megírta, ma frissítette a GoPro nem csak okostelefonokhoz és tabletekhez kiadott alkalmazását, hanem a kamerák firmware-ét is. A szoftverek frissítésének elvégzése után az eddigiekhez képest kicsit megváltozik az alkalmazás kezelőfelülete, viszont már arra is lehetőségünk van, hogy a kamerával készült felvételeket wifin letöltsük, és akármelyik közösségi oldalon megosszuk.
Az alkalmazás a felvételek letöltésekor lehetőséget ad nem csak a teljes felbontású anyag letöltésére, hanem arra is, hogy kifejezetten a közösségi oldalakon történő megosztáshoz kisebb felbontásban (vagyis gyorsabban) töltsük le a képeket és/vagy videókat.
Az sem egy utolsó szempont, hogy a felvételeket nem csak megnézni és letölteni tudjuk a készülékről, hanem a felesleges felvételeket törölhetjük a memóriakártyáról, hogy ezzel is helyet szabadítsunk fel a további felvételek számára.

Hibák és javításuk
A firmware frissítés javítja a korábban emlegetett tükrözési hibát, és talán már a 64GB-os kártyákat sem végzi ki (ezt nem tudtam tesztelni – de nem is mertem volna).
Nem változtat a frissítés a GoPro wifis élőképének késleltetésén. Az “élő” kép az okostelefonon vagy tableten továbbra is néhány másodperc késleltetéssel jelenik meg, viszont a vezérlő funkciók azonnal reagálnak, így azonnal elkészíti a fotókat, és a videót is azonnal elindítja, ha megnyomod a távvezérlő gombot.

A kamera firmware frissítése letölthető a gyártó támogatás oldaláról, az alkalmazás pedig az Apple App Store-ból és a Google Play alkalmazásboltokból.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!