Újabb GoPro hiba: Megsül a 64GB MicroSD

GoPro-SanDisk64GB-MicroSD-burn-fire-illustrationÚjabb problémára derült fény a GoPro akciókamerák legújabb generációjával. A 64 GB-os MicroSD kártyákat egyszerűen megsüti, így nem csak elvesznek a felvételek, hanem a kártya is használhatatlanná válik. Szerencsére a márkás kártyákat garanciában cserélik, de ez csak apró vigasz, nem építenék rá.

Mint azt a GoPro hivatalos fórumára hivatkozva angolul a PetaPixel, magyarul pedig a Printscreen is megírta, újabb hibára derült fény a GoPro Hero3 Black kameráknál. Ez jóval súlyosabb, mint amit nemrég magam fedeztem fel, bár nagyon nem bánom, hogy én nem találkoztam az újabb problémával.
A problémával azok találkoztak, akik a kamera által használható legnagyobb, 64 GB-os MicroSD kártyákat használják. Szerencsére ilyen nagy kártyára viszonylag kevesen költenek és a kisebbekkel nincs probléma. Aki viszont mégis a legnagyobb kártyát teszi a kamerába, azt kockáztatja, hogy egy egyelőre ismeretlen eredetű hiba tönkreteszi a kártyát. A hiba ráadásul alattomos, nem azonnal következik be. Az elbeszélések alapján néhány napig bátran hiheti magát szerencsésnek a tulajdonos, hogy őt elkerülte a hibás széria, és csak később jelentkezik a hiba.
A kijelzőn ugyanaz az “SD err” jelzés jelenik meg, amit akkor is jelez a készülék, ha formázatlan, vagy túl kis írási sebességű, vagyis videó felvételre alkalmatlan (például a telefonunkból kibányászott noname) kártyát próbálunk a kamerába tenni. Épp csak ezután a 64-es kártyák más eszközben sem fognak többé működni. A beszámolók szerint a SanDisk kártyákat még akkor is még garanciálisan cserélik, ha így hibásodtak is meg. Aki pedig teheti, egyelőre inkább kisebb kártyákat használjon, a készülék úgysem képes egy akku töltéssel annyi anyagot rögzíteni, amennyi egy nagyobb kártyára elfér.

Kiegészítés: Idő közben frissült a GoPro firmware, elvben ezeket a hibákat is javították benne. Tapasztalatokról egyelőre nem tudok semmit. Ha te igen, írd meg kommentben!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!