GoPro App update: frissült alkalmazás Hero3 Black támogatással

Ma jelent meg a GoPro alkalmazás legújabb, 1.1.13 verziója, ami már támogatja az új Hero3 Fekete változatát is. Fontos előrelépés, de nagy csodákra azért nem érdemes még számítani.

Az alkalmazás új verziója az iTunes App Store alkalmazás boltból letölthető (Androidra a Google Play boltból tölthető, de ott más verziószámot látok), használatához a kamera szoftverét is frissíteni kell a gyártó firmware update oldalának segítségével. A frissítéshez Internet kapcsolat és Java telepítése is szükséges, egyébként nem különösebben bonyolult, mindössze pár percet vesz igénybe.

Kiterjeszti a támogatást, új funkció nincs
A két olcsóbb (Fehér és Ezüst) Hero3 használatára (közel egy hónapja) eddig is képes volt az okostelefonokra és tabletekre kifejlesztett GoPro alkalmazás, ami azt a korábbi elméletet látszik igazolni, hogy ezek a WiFi egységet leszámítva tényleg a korábbi Hero1 és Hero2 elektronikáját és érzékelőjét kapták – mint azt technikai paramétereik sugallják.

Egyedül a Hero3 Black változatának támogatására kellett várni, mivel ebben a készülékben olyan többlet funkciók is vannak (például, de nem kizárólag a 2,7 és 4k felvétel), amik az alkalmazás korábbi verziójában még nem voltak benne kiválasztható opcióként.

Most már tehát a Fekete Hero3 is ugyanolyan módon vezérelhető, mint a WiFi hátfallal felszerelt korábbi Hero2 modellek. Az előnézeti élőkép ugyanúgy késik.

Ami továbbra sincs az alkalmazásban
Még mindig hiányzik az alkalmazás frissítéséből a folyamatos streaming funkció, az elkészült felvételek letöltésének, megnézésének és/vagy továbbításának lehetősége, akárcsak a több kamera vezérlésének képessége. Ezeket az alkalmazás hivatalos oldala még mindig a jövőben megjelenő funkcióként igéri.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!