Elkészült a GoPro2 távirányító alkalmazás iPhone-hoz

Ma jelentették be, hogy elkészült a nem csak sirályok körében népszerű GoPro extrémsport kamerák új, Hero2 változatának iPhone és iPad készülékekkel használható távvezérlő alkalmazása.

A nyár elején megjelent WiFi hátfallal felszerelt GoPro kamera eddig csak a hátfalhoz mellékelt távirányítóval volt vezérelhető. Ez komoly hátránya is volt más hasonló készülékekkel szemben, amik már régebben rendelkeztek hasonló alkalmazással, illetve amikbe a Bluetoot vagy WiFi képességek eleve beépítve érkeznek, nem külön megvásárolható tartozékkal kölcsönözhető nekik.
Most viszont a GoPro is felcsatlakozott, illetve etljesítette a gyártó a  távirányíthatóság régi igéretét. Az új alkalmazás lehetővé teszi, hogy iPhone vagy iPad készülékünkön élő képen lássuk a kamera felvételét, módosítsuk a beállításait, távvezéreljük, hogy mikor mit csináljon. Azok a funkciók, amik lehetővé teszik, hogy akár rögtön felhasználhassuk, vagy továbbíthassuk az elkészült felvételeket, illetve, hogy akár élőben tudjunk vele közvetíteni az eszközről, még nem kerültek bele az alkalmazásba. A fejlesztő cég ilyen funkciókat is ígért a nyáron megjelent wifi hátfalhoz. A jelek szerint ezekre még várni kell, és egyelőre nem tudni, hogy majd egy későbbi frissítés, vagy akár egy külön erre szolgáló alkalmazás fogja tartalmazni.

A GoPro App alkalmazás ingyen letölthető az iTunes Alkalmazás boltból. Egyelőre csak az Apple iOS készülékeire érhető el, de dolgoznak az Android változaton is.

Az alkalmazás lehetőségeit a WiFi hátfallal együtt megjelent kis videó mutatja be legjobban:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!