Androidra is megjelent a GoPro távvezérlő mobil alkalmazása

Hosszas várakozás előzte meg, de az iPhone app megjelenése után most megjelent a sokak által várt Android alkalmazás is. Most már szinte bárki szabadon irányíthatja wifis GoPro készülékét.

A GoPro alkalmazás bemutatója:

A frissen megjelent Android alkalmazás vélhetően nem sokban tér el a korábban bemutatott iPhone Apptól. Az alkalmazás fő funkciója GoPro készülékek vezeték nélküli távvezérlése. Lényegében a kamera minden funkciója és beállítása vezérelhető vele, sőt egyszerre több kamerát is tud kezelni. Szintén népszerű tulajdonsága az alkalmazásnak, hogy képes megmutatni a kamera preview képét, ez azonban komoly késleltetéssel működik. A kép akár néhány másodpercet is késhet, így mindenképp csak arra alkalmas, hogy nagyjából lássuk, mi zajlik a készülék előtt, élőképnek nem nevezném. Arra viszont megfelel, hogy ellenőrizhessük a készülék látószögét és, hogy megfelelő irányba néz, illetve egyéb beállításai stimmelnek.

Az alkalmazás használatához a Hero2 kamerákhoz egy külön megvásárolható WiFi hátfal szükséges, a szintén nemrég bejelentett Hero3 pedig már beépített wifi adó-vevővel rendelkezik, az app használatához a kamera firmware-ét frissíteni kell.

Az Android alkalmazás a Google Play alkalmazásboltból tölthető le, míg a korábban megjelent iPhone alkalmazás az iTunes App Store-ból.

Az életszerű használat reklám videója:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!