Origo fotó került az Index2 vezető anyagába

Hirling Bálint (Origo) képe az Index2 vezető anyagában

Hirling Bálint (Origo) képe az Index2 vezető anyagában

Fotó: Hirling Bálint/Origo

Fotó: Hirling Bálint/Origo

Ritka dolog, hogy a konkurens csatorna hírportál képét használja valamelyik vezető hazai hírportál – pláne, hogy forrásmegjelöléssel tegye. A közösségi médiával spórolás viszont hajlamos ilyen furcsaságokat eredményezni. Legalábbis úgy tűnt, mikor a poszt eredetileg megjelent. Aztán kiderült, hogy az Index szerkesztői (legalábbis ebben az esetben biztosan) jobban odafigyeltek, mint a kritikusok.

Egy ismerősöm felfigyelt rá (mint kiderült tévesen), hogy az Index2 mai vezető anyaga a budapesti kölyökoroszlánokról író Kultúrajánló blog cikke volt….akik történetesen Hirling Bálintnak az Origo számára készített képét használták.
Talán az Indexnél is feltűnhetett a hiba, mert mire mindezt megírtam, már kikerült a kölyökoroszlán a vezető helyről, és már csak kisebb méretben látható az Index új második főoldalán.

Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index

Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index

Kiegészítés: Mint az Index egyik képszerkesztője, Hernádi Levente elárulta (egyébként illett volna felfigyelnem rá), az Index2 címlapra nem ugyanaz az Origoról származó kép került, mint a reklámozott cikkben szerepel, hanem az Index fotósának, Barakonyi Szabolcsnak egy ugyanakkor, ugyanott (kicsit más szögből készült) képe.