Origo fotó került az Index2 vezető anyagába

mégsem így történt, tévedés volt

Hirling Bálint (Origo) képe az Index2 vezető anyagában

Hirling Bálint (Origo) képe az Index2 vezető anyagában

Fotó: Hirling Bálint/Origo

Fotó: Hirling Bálint/Origo

Ritka dolog, hogy a konkurens csatorna hírportál képét használja valamelyik vezető hazai hírportál – pláne, hogy forrásmegjelöléssel tegye. A közösségi médiával spórolás viszont hajlamos ilyen furcsaságokat eredményezni. Legalábbis úgy tűnt, mikor a poszt eredetileg megjelent. Aztán kiderült, hogy az Index szerkesztői (legalábbis ebben az esetben biztosan) jobban odafigyeltek, mint a kritikusok.

Egy ismerősöm felfigyelt rá (mint kiderült tévesen), hogy az Index2 mai vezető anyaga a budapesti kölyökoroszlánokról író Kultúrajánló blog cikke volt….akik történetesen Hirling Bálintnak az Origo számára készített képét használták.
Talán az Indexnél is feltűnhetett a hiba, mert mire mindezt megírtam, már kikerült a kölyökoroszlán a vezető helyről, és már csak kisebb méretben látható az Index új második főoldalán.

Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index

Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index

Kiegészítés: Mint az Index egyik képszerkesztője, Hernádi Levente elárulta (egyébként illett volna felfigyelnem rá), az Index2 címlapra nem ugyanaz az Origoról származó kép került, mint a reklámozott cikkben szerepel, hanem az Index fotósának, Barakonyi Szabolcsnak egy ugyanakkor, ugyanott (kicsit más szögből készült) képe.

Ha tetszett, akkor lájkoljátok és osszátok meg ismerőseitekkel, hogy minél több emberhez eljuthasson!

Címkék