Lóval nem szórakozunk: Overdose nem szeret_=C3=BAszni

Overdose a csodaló és zsokéja
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Jött ma egy közlemény az egyik sajtó osztálytól a fenti tárgygyal. Rögtön azt hittem, hogy valaki feltörte a gazdi rendszerét, és a nevében küldözget hülyeségeket. Aztán kiderült a turpisság: még mindig nem szerencsés ékezetes karaktereket használni.

“Fwd: Overdose nem szeret =C3=BAszni”

Ugyanis az eltérő karakter kódolások bonyodalmakat tudnak okozni, mikor mindenféle furcsa karaktersorozatok formájában jelennek meg egy másik karakterkódolást használó programban. Ez történt itt is. A hír egyébként az lett volna, hogy Overdose nem szeret úszni….nade kérdem én, így kit érdekel?
A másik – állati pornográf – megfogalmazás sokkal bulvárosabb….csak az a kár, hogy ezt egy véletlen csempészte a történetbe, nem tudatos marketing fogásról van szó….pedig mekkora ötlet lenne!
,-)))

Kiegészítés: Évekkel a bejegyzés posztolása után még mindig viszonylag gyakran jönnek olyan levelek, amikben a karakterkódolás miatt hibásan jelennek meg az ékezetek. A legfrissebb érdekességet a Suzuki küldte, akik még véletlenül sem azt akarták írni, amit én a  szó szerint csalóka „Csomagol a Csal疆” a Suzuki kereskedéseiben szövegből kiolvastam. Pedig azt sosem tippeltem volna ez alapján a karaktersorozat alapján, hogy ők a családra gondoltak és nem csalókra. Bár az is igaz, hogy emiatt a megjelenítési/értelmezési hiba miatt messze többet foglalkoztam a levelükkel, mint ha rendesen van írva – akkor ugyanis olvasás nélkül töröltem volna.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!