Csúnya képmegjelenítési hiba a Yahoo News rendszerében

Balogh László képe a YahooNewson

Balogh László képe a YahooNewson

Egy ideje felfigyeltem rá, hogy a Yahoo News valamiért nagyon mostohán bánik a fotók megjelenítésével. Most itt a remek lehetőség, hogy segíts nekem ezen változtatni!

A Yahoo News valamiért igen furcsán kettévágja az álló formátumú képeket, ami miatt hol Formula 1-es autók alól vágják ki a talajt és a kerekeket, hol táncosok lábát vágják le, míg máskor arcokat vágnak ketté.
Természetesen tudom, hogy ilyet a képek készítői soha nem tennének, de azért rákérdeztem, náluk is. Hátha csak én nem értékelem az újszerű művészeti kifejezésmódot, de megerősítették a sejtéseimet. Szoktak ők is egyedi módon komponálni, de nem úgy, ahogy a Yahoo elrontja a képeiket, mert annak ebben a formában semmi értelme nincs. A hiba tehát biztosan a hír/kereső oldal rendszerében van.

Kattints a hibajelentés támogatásához!

Kattints a hibajelentés támogatásához!

Ezen felbuzdulva úgy döntöttem, hogy írok egy hibajelentést a Yahoonak, hátha orvosolni fogják a jelenséget és végre teljes valójukban élvezhetjük ezentúl a képeket a Yahoo rendszerén (is).
Ha egyetértesz vele, hogy ezt a hibát javítani kellene, kérlek nyomj egy, vagy akár mindjárt 3 szavazatot a hiba javítására a hibajelentés oldalán! (Nem egészen értem, hogy miért lehet hármat is szavazni, de talán a hiba fontosságát lehet vele így értékelni – ártani nem árthat.) Ha jól értelmezem a rendszert, akkor 50 szavazat kell a hibajelzésre, hogy foglalkozzanak vele, de nyilván minél több, annál esélyesebb, hogy foglalkoznak vele.

Kiegészítés: Közben kiderült, hogy nem csak a Reuters képeit érinti a jelenség, hanem minden képet megnyírbál az oldal. A fekvő fotók alsó széléből is lecsíp valamennyit, csak ott kevésbé zavaró – épp csak elszúrja a kompozíciót, mintha a fotós nem tudna fényképezni. Az álló formátumú képeket viszont annyira kettévágja ez a megjelenítés, hogy értelmetlenné válik a kép.
Egy olvasóm jelezte, hogy a képre kattintva megjelenik nagyban és akkor már nem vágnak belőle. Bevallom, nekem ez eddig fel se tűnt, viszont azon nem változtat, hogy a hivatkozott oldalon élvezhetetlen a kép és mivel ez eleve csak a kép (és képaláírás) megjelenítését szolgáló oldal, lényegesen rontja a felhasználói élményt.

Köszönöm, hogy sokan szavaztatok, jóval több mint 50 szavazat gyűlt össze, kíváncsi leszek, hogy a Yahoo változtat-e ezen a képmegjelenítésen, és ha igen, akkor hogyan.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!