Vad Magyarország: Kimaradt a kamerás teknős

Török Zoltán rendező, a teknős és a GoPro kamera

Kamerával felszerelt természetbúvár

Milyen gyorsan úszik egy teknős GoPro kamerával a hátán? A Vad Magyarország stábja tett egy próbát a teknős fedélzeti kamerával.

Egy mit sem sejtő, de roppant együttműködő teknőst felszereltek az akkori legfrissebb GoPro kamerával, hogy megnézzék, mit is láthat egy teknős a mocsárban.
A kérdés nagyon izgalmas, de sajnos a felvételnek ki kellett maradnia a filmből, mivel nem sikerült túl értékelhető videót készítenie.

Mint az a film készítőinek blogján szerepel:

“Teknősünk könnyedén úszott a fura rakománnyal a hátán és persze igen hamar el is távolítottuk róla. Bántódása nem esett, viszont sajnos a kép – be kell valljuk – nem lett valami szuper, még dolgozni kell rajta. A somogyi berkek vize tiszta ugyan, de borzasztó sötét.

Lámpát a teknősre azért meg már csak ne…. “

Teknos-GoPro-kameraval-photoTorokLaszloVadMagyarorszag

Török Zoltán rendező, a teknős és a kamera

Valószínűleg az sem segített sokat a kísérletnek, hogy az általuk is használt régebbi GoPro Hero2 kamerák vízálló tokján egy íves üveg búra van a lencse előtt, ami a víz alatt sajnos használhatatlanná tette a kamera élességállítását. Hogy a régi kamerák víz alatt élvezhető felvételt készítsenek, le kell cserélni a tok frontüvegét egy víz alatti sík lencsére. Ilyeneket külön be lehet szerezni, de szerencsére az új Hero3 kamerákat már gyárilag is a víz alatt használható sík üveggel szerelve árulják.

A Vad Magyarország sikeréről írt bejegyzésemben a készítésről is olvashatók további részletek, de a rendező mesélt az Origo interjújában is, érdemes megnézni:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!