Így játszik egy oroszlán a GoPro kamerával

Oroszlan-jatszik-GoPro-photoChrisBray

Fotó: Chris Bray

Sokféle érdekes felvétel készült már a GoPro akciókamerákkal, természetfilmesek is előszeretettel használják bizonyos célokra. De hogy valaki egy olcsó távirányítós autóra szerelve küldje oroszlánok közé, az nem mindennapi megoldás.
Az eredetileg beágyazot felvételt lecseréltem egy újabbra, mivel ebben (a vége felé) a régi is benne van.

Mint a Mashable cikke írja, Chris Bray természetfotós egy távirányítós kisautóra szerelt GoPro kamerát küldött egy szafari látogatás során az oroszlánok közé. Persze jó fotóshoz méltóan erre csak azután kerített sort, hogy az általa szervezett szafari résztvevői már végeztek képeik elkészítésével. A kisautó kicsit hergelte az orosztlánt, de az nem támadólag küzelített a szerkezethez. Legalábbis a fotós szerint az inkább a kíváncsiság jele, hogy visszahúzott karmokkal csak pofozgatta a járgányt.

Az ötlet és a végeredményként született felvétel is hasonlít a korábban már emlegetett BeetleCam megoldásra. Azt készítői, a Burrard-Lucas testvérek kifejezetten természetfotózáshoz építettek, egyik változatán pedig szintén elhelyeztek egy GoPro kamerát. Ez lehetővé teszi, hogy a távvezérlésű kamera ilyen és hasonló kaladjait videón is meg tudják örökíteni. Nézd meg alább a legújabb GoPro felvételt, és nézd meg, ezzel szemben mit tud a BeetleCam.

Kiegészítés: Újabb felvételében már nem csak pofozgatják a kamerát az oroszlánok, hanem be is kapják. Sőt az új felvételben helyet kapott a kamera egy elefánttal történt találkozása is.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!