Máté Bence kompakt géppel bizonyít

Bence fotóiért katt a képre!

A méltán népszerű természetfotós, Máté Bence ezúttal egy komolyabb amatőr géppel készített bámulatos fotókat. Persze ezzel a szponzorált sorozattal a fényképezőgépet is hirdeti, de egyúttal azt is bizonyítja, hogy a szaktudás és a megfelelő látásmód az igazán fontos, nem a gép.

A Panasonic nyilván azt bizonyítja Bence legújabb képeivel, hogy az FZ200 típusjelű bridge fényképezőgép van olyan jó, mint egy sokszor annyiba kerülő profi fényképezőgépre szerelt, személyautóval vetekedő árú teleobjektív – amit eddig használt. Ez így nyilván túlzó kijelentés lenne. Nem véletlenül fényképezett eddig is olyan gépekkel, amikkel. Az viszont látszik, hogy a géppel lehet hasonlóan jó képeket készíteni.

Bence fotóiért katt a képre!
Fotó: Máté Bence

Sokkal inkább bizonyítja ez viszont, hogy a megfelelő tudás mennyire fontos, mert ennek birtokában szinte akármilyen eszközzel lehet remek képeket készíteni. Ezért is tetszik különösen, hogy bár egy fényképezőgép reklámjáról van szó, azért a legtöbb helyen legalább egy mondat erejéig megemlítik, hogy nem (csak?) a gépen múlik a jó kép. Bár a Printscreen azt írja, hogy nem akar állást foglalni a kérdésben, mégis csak azt a konklúziót vonja le, hogy a (fotós) tudás fejlesztése sokkal többet érhet, mint az újabb drága kütyük beszerzése.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!