New York, New York – képekben, ki hogyan látja

Galériáért katt a képre
Fotó: Csudai Sándor/Magyar Hírlap

A közelmúltban több ismerős is megfordult New York városában fotózva, úgy éreztem, eljött az ideje egy válogatásnak, ki hogy látja a nagy almát.

A múlt héten jelent meg Csudai Sándornak, a Magyar Hírlap fotósának képriportja New York ezer arcáról, amit egyébként Canon EOS 1D mark IV-el készített. Az indokoltnál is szerényebb barátom, aki már a Tiszavirág képeivel a Metropol fotópályázatán aratott győzelméről se nagyon akarta, hogy írjak, naná, hogy erről az útról se mesél akart bőveben mesélni. Pedig képei szerintem indokolnának egy kicsit bővebb és komolyabb, önálló írást, és némi történetmesélést is. (Pláne annak fényében, hogy a blogom pályázatán most épp jó esélye van különdíjat nyerni).
Élménybeszámoló hiányában inkább egy ilyen válogatásban hívom fel a figyelmet Sanyi sorozatára, pár másik érdekes New York fotósorozattal egyetemben.

Az Apple-életmód blogger Handras pedig az iPhone 4 bemutatásakor örökítette meg New York szépségeit, részben (akkor még “csak”) Canon 5D mark II gépével (fekete-fehérbenszínesbenTime Square) fotóban, részben pedig a kint beszerzett iPhone készülékkel videóban, mostanában pedig új 5D mark III fényképezőgépének fotó és videó képességeit tesztelgeti.

A gépek egyébként szerintem nem olyan fontosak a képek esetében, csakis a látásmód. Szokásommal ellentétben csak azért említettem a masinákat is, mert a hét bloggere cím friss nyertese MLZ a Nikon jóvoltából a legújabb D800 fényképezőgéppel kattintgatva járta végig a világvárost, ami miatt óhatatlanul említésre szorul a többiek által használt eszköz is.

Nézegesd a képeket, és írd meg kommentben, ha tudsz még hasonló New York fotó válogatásokat a közelmúltból.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!