Fényképezőgépes pólók karácsonyra a Flickrtől

Fotó: Sergey Morozov/Flickr

Kevesebb mint egy hónap van hátra karácsonyig, és még alig emlegettem a szeretet és kereskedelem legfőbb ünnepét. A Flick viszont ötletes pólók értékesítésébe kezdett, amikről azt igérik, hogy Karácsonyig meg is kapja aki megrendeli.

Se a fotózást, vagy a képek megosztását, se a fényképezőgép mintás pólókat nem a Flickr találta ki, de így karácsony előtt most igyekeznek meglovagolni az újabb fotós divatot. Gondolom fogyni is fognak a $17 (kb 3 ezer forint) árú pólók az ünnepekre. A Flickr egyébként (most még) azt állítja, meg is érkeznek a megrendelt pólók az ünnepek előtt.
Rafinált marketing húzásként minden rendelésből 30% kedvezményt adnak, ha megosztod rendelésed a közösségi hálózatokon, $58 feletti rendelésnél pedig ingyenes a szállítás – de nem Magyarországra. Hozzánk 10-23 dollár között mozog a szállítás hagyományos postai csomagként.

Jelenleg öt féle mintával ajánlanak pólókat, melyek mindegyikét Parc Perry tervezte, a fotókat pedig az amerikában élő, orosz származású Sergey Morozov készítette róluk. A rendelhető minták száma idővel biztosan gyarapodni fog, sőt az se lepne meg, ha jövő karácsonyra már a fotómegosztóra feltöltött felhasználói fotókból lehetne pólókat rendelni. Persze ez ma még merő hipotézis, nem is taglalom egyelőre ennek morális és szerzőjogi részleteit. Sőt ötleteket se akarok adni nekik.

Ha viszont te fotós pólót akarsz kapni vagy ajándékozni karácsonyra, lehet, hogy jobb ötlet egy magyar póló kereskedőtől venni az amerikai cég helyett. Azzal legalább magyar vállalkozókat támogatsz. Sőt legjobb, ha saját tervezésűt csináltatsz, vagy a saját fotóddal készítesz pólót ajándékba. Akkor nem csak abban lehetsz biztos, hogy a kép nem lopott, hanem abban is, hogy fotózás közben nem jön veled szembe valakin egy másik ugyanolyan.

A pólók a Flickr Store oldalán rendelhetők. Te milyen pólót választanál?

via PetaPixelFlickr Blog

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!