Minek nekem nyomtató?

Fotó: Kevin Cortopassi/Flickr

Egyik újság számára épp egy nyomtatókat forgalmazó céggel készült interjút fotóztam. A céget megismerni persze érdekes volt – mindig az – de a téma kivételesen nem nagyon kötött le. Nem használok nyomtatót, nem is tervezem. A papírmentes iroda híve vagyok.

Van egy régi tintasugaras nyomtatóm. Legalább 10 éves, de jó esély van rá, hogy 20 is megvan. Még mindig a gyári patron van benne, és szerintem még az is majdnem tele van. Ez nyilván nem azt jelzi, hogy milyen takarékosan nyomtat, hanem hogy mennyire nem használok nyomtatót. Elég valószínűl, hogy mostanra elpárolgott, de minimum beleszáradt a festék…meg a por.

Nincs szükségem nyomtatóra
Többször emlegettem itt a blogon, hogy a papírmentes iroda híve vagyok. Nem kell felhívni a figyelmem a levelek végén, hogy ne nyomtassam ki, amit nem muszáj. Még amit ki kell nyomtatni, azt se szívesen teszem. Nem értem például, hogy meghívókat, beszállókártyákat, vonal- és QR kódokat miért akarnak egyes helyeken kinyomtatva látni, mikor jobb helyeken bőven elég a visszaigazoló levelet, vagy a benne szereplő sávot, netán kódot az okostelefonon bemutatni.

Néha kell nyomtatni
Olykor a körülmények kikényszerítik. Ilyenkor vagy munkahelyen nyomtatok, hiszen úgyis munkával kapcsolatban kell egy megbízólevél, szerződés, vagy egyéb dokumentum. Ha erre nincs lehetőség, akkor megkérek egy ismerőst, akinek van nyomtatója, vagy keresek a környéken egy boltot, ahol meg lehet ejteni a nyomtatást. Fotókat meg fotólaborban hívatok elő, mert ott jobb minőséget és valószínű, hogy olcsóbban is kapok, mint egy nyomtatót megvásárolva – főleg ha belekalkulálom azt a tapasztalatot is, hogy mennyit használnék egy saját nyomtatót.

Te otthon nyomtatsz, vagy máshova hordod a nyomtatni valót?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!