Hosszú hétvége röviden

A Parlamentnél épül a díszlet a nemzeti ünnepre

A hosszú hétvégékért általában lelkesedni szokás. El lehet utazni, van idő a családra, kirándulni, stb. Akkor ha nem dolgozol…

A kereskedelemben dolgozóknak a hosszú hétvége is legfeljebb egy extra szabadnapot jelent. Ünnepnap még a nagy kereskedelmi láncok sincsenek nyitva. Ők leglább akkor pihenhetnek – vagy foglalkozhatnak pihenés helyett a családdal, és a hét közben elmaradt dolgokkal, mint a házimunka.
Bizonyos ágazatokban viszont nincs hétvége, se hosszú hétvége, nagyon is van viszont munka ünnepnapon is. Nemzeti ünnepen meg méginkább, mint vallási ünnepen. Ilyen ágazat persze sok van, mentők, rendőrök, tűzoltók, benzinkutak, rendezvény szervezők, technikusok, stb

Meg persze a sajtó is. Egyik fotóriporter kollégát kérdeztem a napokban, hogy dolgozik-e az ünnepen? “Hát persze, hogy dolgozom…” – én is. Pedig annyi témát gyűlt fel a közelmúltban, bőven volna miről írnom.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!