Segítsünk a nehéz helyzetű újságírókon!

Részletekért kattints a képre!

Én is hosszú ideig voltam munkanélküli, és nekem is elég rosszak voltak a kilátásaim, így átérzem azoknak a kollégáknak a helyzetét, aki nem találnak kiutat a munkanélküliségből.
Ha neked épp van jövedelmed, és az adódnak 1%-a, akkor kérlek, te is segíts nekik, hogy segíteni tudjanak azoknak, akiknek nincsen jövedelmük. Többek között azért is, mert még te is rászorulhatsz sajnos a segítségre…

Talán azért érint érzékenyen a téma, mert én is tudtam, mikor munkanélkülivé váltam, hogy nem sok a remény. Talán azért hatnak meg Keleti Éva mondatai a segítségre szoruló kollégákról szóló interjúban (érdemes elolvasni!), mert tudom, hogy akár rólam is szólhatnának az élményei. És ha szerencsére nem is rólam szól, de ismerek én is elég sok állástalan fotóst, munkanélküli újságírót, és viszonylag pontosan látom, hogy mennyivel kilátástalanabb helyzetben van a sajtó az általános foglalkoztatási helyzetnél is.

Ezért örülök, hogy a MUOSZ-nak van egy ilyen fontos kezdeményezése, ami talán megoldással nem szolgál, de próbál segíteni, és ezért mindenképpen figyelmet érdemel és támogatást. Tőlem megkapja, remélem, hogy tőled is!
Persze a legfontosabb az lenne, hogy a nagy kiadók, és média cégek támogassák az alapítványt, hiszen nekik a költségvetésük is jóval nagyobb, és az adományokat az adójukból is leírhatnák. Szomorú, hogy pont ők meg sem próbálnak tenni (egykori) kollégáikért.

Ha még nem rendelkeztél jövedelemadód 1%-áról, akkor május 21-ig még nem késő, akkor sem, ha már leadtad az adóbevallásodat. Az adó hivatalokban utólag is leadhatod, hogyan rendelkezel 1%-odról.

Ha pedig konkrét összeggel támogatnád az alapítványt, és általa az újságíró kollégákat, akkor erre a bankszámla számra utalhatsz: Szolidaritás Alapítvány OTP 11706016-20794934.

Szerinted hogyan lehetne nyomást gyakorolni a nagy kiadókra, hogy ők is támogassák az alapítványt?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!