Ünnep vagy munkanap a munka ünnepe?

Van egy sor szakma, amiben nincs hétvége, nincsen ünnep, sem szabadnap. Ilyenek közé tartozik sokszor a kereskedelem is, de különösképp a közlekedés, a vendéglátó ipar, és a média is.

Persze a sajtóban is munkahelye válogatja, hogyan alakulnak át a szabadnapok munkanapokká. A legtöbb sajtóterméknél folyamatos az üzem, egyszerűen minden nap munkanap. Vannak szerencsésebb kiadványok, amik csak munkanapokon, vagy eleve csak adott napokon jelennek meg. Ők általában élvezhetnek valamit a munkaszüneti napok előnyeiből. Persze általában ők sem ugyanúgy, mint mások. Ha az újság egy hosszú hétvége után csak hétfő (vagy jelen esetben szerda) reggel jelenik meg, az általában azt jelenti, hogy előző nap be kell menni a szerkesztőségbe megszerkeszteni, betördelni, nyomdába küldeni. A munkaszüneti nap ezzel ugrott is, amelyik miatt a szabadnapokat hosszú hétvégévé rendezték, mindenki nagy örömére.

Ráadásul a hírek azok történnek, nem ismerik a naptárat. Zajlanak az események, amikről folyamatosan tudósítani kell. Ezért aztán a fotósok, újságírók, operatőrök akkor is dolgoznak, mikor a szerkesztőség esetleg pihen. A híreket fel kell dolgozni, a fényképeket el kell készíteni, hogy megjelenhessenek.

Te mivel töltötted a hosszú hétvégét, és a munka ünnepét?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!