Alig valamivel a Photokina után, hétvégén rajtol a PhotoExpo

Első alkalommal kerül megrendezésre a PixInfo szervezésében a budapesti PhotoExpo szakmai kiállítás, konferencia és workshop. Igéretes programok várnak minden fotózás iránt érdeklődőt. De ne kérdezd, hogy szerintem érdemes-e elmenned, vagy hogy azt kapod-e a rendezvénytől, amit vársz!

Sokat törtem rajta a fejem, hogy vajon kilátogassak-e a Photokinára, mint a fotós szakma egyik legjelentősebb rendezvényére. Végül már több éve rendszeresen kihagyom, pedig lehetőségem még lenne is rá. Egy kicsit érdekelnek a fényképezőgépek, de talán a blogon is érződik, hogy annyira nem kötnek le a pusztán műszaki részletek. Pláne nem annyira, hogy Kölnig elutazzak miattuk. A kíváncsi gép nyomkodás nem az én műfajom.

Minden gyártó bemutatja kínálatát
A budapesti PhotoExpo szervezői azt igérik, hogy a Lurdy Házban megjelenő gyártók bemutatják mindazt, ami a Photokinán újdonságként megjelent. Itt ugyanúgy kézbeveheted, tapogathatod, kipróbálhatod, és mindehhez el se kell hagynod az országot, sőt budapestiként még a várost sem.

Nem csak az eszközökről szól
Számomra a kezdeményezés legfőbb vonzerejének pont az tűnik, hogy ugyan a legtöbb gyártó felvonul, és bemutatja termékeit, de ez a rendezvény nem csak a kütyükről szól.
Ugyan csak szakmai jeggyel látogathatók, de sok érdekesnek ígérkező szakmai előadást is szerveznek, a workshopokon pedig a technika használatával szerezhet újabb tapasztalatokat, aki erre vágyik.

Érdemes elmenni?
Tegnap egy olvasóm azt a kérdezte, hogy szerintem elmenjen-e a rendezvényre. Erre (jó szokásom szerint) nem tudok egyértelmű választ adni. Felvetődött a kérdés szakmai körben profi fotós kollégák között. Ismerek olyanokat, akik ott lesznek. Néhányuk még előadást is tart. Meg tudom érteni azt is, akinek egy ilyen program túl tömény, túlságosan technika és fényképezőgép, vagy ha úgy tetszik kütyü orientált. De azt is meg tudom érteni,
akit ez a része is (vagy akár csak ez) érdekel, azzal meg még azonosulni is tudok, aki úgy érzi, hogy kellemes egensúlyt teremt a dolgok között a vásári forgatag.
Szerintem csak is te döntheted el, hogy téged mennyire érdekel, és hogy számodra mi hasznos belőle. Nézd meg a programot (alap, szakmai), a kiállítók és modellek listáját, ismerkedj meg vele, hogy mit kínál a rendezvény, és mérlegeld, hogy téged mi mennyire érdekel belőle.

A reklám helye
Ha úgy érzed, hogy ez az írás csak valami kötelező reklám, nyilván van benne valami. Részben kis emlékeztető, nehogy ennyin múljon, hogy értesülsz-e róla, vagy elfelejted, ha menni szeretnél. Részben pedig tényleg foglalkoztat az a néhány halvány gondolat, amiket megemlítettem, bár magukban valószínűleg nem érte volna meg írni róluk. Ha eljutok a hétvégén a PhotoExpora, akkor meg jön majd valamikor egy újabb véres tollú rendezvény szervezés kritika…

Te mire vagy leginkább kíváncsi egy ilyen rendezvényen?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!