Sherlock ma este újra beköltözik a tévében

Sherlock és Watson a Baker street 221B előtt

A cím persze Baker street 221B, a neve pedig Sherlock Holmes. A BBC tévésorozata október 5-én este kezdődik az AXN-en. Nem először, és valószínűleg nem is utoljára, de eddig még nem írtam róla.

Kiegészítés: 2013. január 23-án a Viasat3, 2016. március 13-án pedig az RTL II is elkezdi sugározni. Egyre jobban érdekel, hogy még hol mindenhol fogják újdonságként beharangozni…

A BBC 2010-es sorozata a jelen korba helyezi Sir Arthur Conan Doyle eredeti Sherlock Holmes történeteit, nem utolsó sorban tetszetős képi világot teremtve. A sorozat születéséről és egyéb adatairól a Wikipédián olvashatsz.

A Benedict Cumberbatch által alakított Holmes karakter ugyanolyan zseinális, mint a könyvekben, és a legtöbb feldolgozásban. Bár ebben a sorozatban a karakter emblémájává vált kockás sapka csak álcaként kerül a főhős fejére, és a Martin Freeman által alakított Dr. Watson sem könyvet, hanem (spoiler veszélyes) blogot vezet az együtt megoldott esetekről, és a különc Holmesról – vagy ahogy az SMS-eit aláírja, SH-ról.

A sorozat legalább egyszer már lefutott az AXN-en, majd a Magyar Televízió is leadta a teljes sorozatot. Én mindkét csatornán láttam belőle néhány részt, de hogy ez a néhány rész a teljes sorozat, az csak nemrég vált nyilvánvalóvá számomra, mikor ráeszméltem, hogy a sorozat (eddig) mindössze kétszer három epizódból áll. Érdemes mindet megnézni, bár ha a legutolsóval kezded, akkor is biztos rajongója leszel.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!