Merre dolgoznak épp a Magnum fotósai?

Térképért katt a képre!

A világhálón nyomon követheted, merre járnak a Magnum ügynökség méltán elithez tartozó fotóriporterei.

Szemben a légiközlekedésben ismert Flightradar24 repülőgép forgalom követési megoldásával a Magnum nem élőben követi nyomon fotósai munkáját. Elég abszurd is lenne, ha bárki otthonról figyelhetné, ahogy a térképen rohangál a fotóriportert jelző kis pont, miközben az éppen valamelyik nyomornegyedben fényképez, vagy golyózápor elől menekül valamelyik háborús övezetben.

A Magnum természetesen csak virtuális rajzszögeket bökdös a Google által biztosított térképbe, hogy a megbízók és az olvasók nagyjából tudhassák merre járnak a fotósaik. Ennek is főleg marketing célja van, bár kétség kívül nem csak jól mutat, hanem ahhoz is jól jöhet, hogy a megrendelők újabb megbízásokkal állhassanak elő az ügynökség számára.

Merre jár Gárdi Balázs?
Hasonló megoldást alkalmazott egy időben a honlapján a magyar Gárdi Balázs is. Sőt egy időben honlapjának egész főoldala egy nagy térkép volt, de már jó ideje lekerült a honlapjáról a térkép, és egyre kisebb helyet kapott a lényegi tartalom mellett, hogy merre is jár éppen – ami azért mindig ott van. Jelenleg a tartózkodási helyét jelző város felirat már annyira nem hangsúlyos nála, hogy szinte teljesen beolvasd a harmadik sor elérhetőségei közé.
Ismerek más fotóst is, akik hasonló megoldást alkalmazott honlapján egy időben, de valljuk be, mindennek csak akkor van igazán értelme, ha valaki olyan sokat utazik, hogy érdekes legyen, hogy épp merre jár – na meg, hogy az érdekeljen is másokat.

Gárdi Balázs hollétével például egy időben rendszeresen foglalkozott az InPhoto Blog is, amiből rendszeresen születtek rövidebb írások, amik a térkép eltűnésével el is tűntek.

via PhotoArchive News

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!