Egy zárcsere története képekben…

Egyik kolléga Facebook oldalán figyeltem fel rá, hogy zárcserés lett a gépe, és mivel olyan szépen végig dokumentálta a folyamatot, gondoltam közlök róla egy posztot.

Számomra sok meglepetés nem volt a történetben, de azért különös élmény annak, aki először találkozik zárcserével. Mint kiderült, a meghibásodott zárban 168 652 expo volt, amit 69 990 forintért cserélt ki a márkaszerviz. Ez azt jelenti, hogy minden elkészített kép 41 fillérbe került a fotósnak (ha a gép árával nem számolunk persze). Mivel egy Canon EOS 1D mark III-ról van szó, ez nagyjából a “tervezett” zár élettartam felét jelenti.
Persze korábban már megírtam, hogy sok népszerű tévhittel ellentétben a zárcsere nincs összefüggésben az exposzámmal, illetve arról is írtam, hogy mik befolyásolják a zár élettartamát, és a Canon zárcsere és Nikon zárcsere árát is megírtam. Minden esetre az alábbi képek szépen illusztrálják mindezt.

Neked milyen tapasztalataid vannak zárcserével?

A hibajelenség – Fotó: Baróczi János

A zár leszakadt lamellája okozta – Fotó: Baróczi János

A gép egy Canon EOS 1D mark III – Fotó: Baróczi János

Végeredmény: 168 652 expo 69 900 Ft – Fotó: Baróczi János

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!