Multimédia: ismerd meg Londont az AFP szemével

Katt a képre, hogy megnézd az AFP multimédia projektjét!

Mint minden hírügynökségnél, az AFP munkatársai is régóta, és egyre növekvő figyelmet koncentrálnak Londonra a néhány nap múlva kezdődő Olimpia helyszínére. Ezúttal egy “web-documentary”, egy fotókból, videóból és hangos képriportokból szerkesztett multimédia csokor formájában mutatják be a brit főváros különböző oldalait.

Az AFP multimédia anyagaiból készült nem mindennapi web-documentary segít megismerkedni London változatos arcaival. Bemutatják a város történetét, művészetét, építészetét, közlekedését, zöld területeit, a várost benépesítő etnikai sokaságot, és a társadalmi távolságokat az utcán élő hajléktalan és az utcán legfeljebb csak közlekedő bróker között. Mint az AFP blogja fogalmaz, “London az a város, ahol a szuper-gazdag néhány méterre él a szegények legszegényebbjétől. Ahol háromezer park küzd, hogy a város zöld maradjon a rekord mértékű légszennyezés közepette.”

Az egyes témák között az interaktív oldal menüpontjain keresztül lehet válogatni, aminek már a Leon Neal által stop-motion technikával készített intró videóját is feltétlenül érdemes végignézni, akárcsak minden egyes oldal összes videóját és egyéb tartalmát.

Az én személyes kedvencem ezek közül egyrészt a hangos képriport a londoni taxisofőrrel, másrészt az a kis videós tájékozódási verseny, amiben megmutatják, hogy vajon a gyalogos, a bringás, a tömegközlekedéssel, a hajóval vagy a taxival utazó ér el gyorsabban a város egyik pontjáról a másikra. Készültem lelőni a poént, de inkább nézd meg a videóban, érdemes!

Te hogyan követed majd az Olimpiát? Élőben a helyszínen, a tévében, 3D tévén, az Interneten, az újságokban, vagy egyéb módon?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!