Az orosz elnök Nikonozik

Dmitry Medvedev turistát játszik - Fotó: Ria Novosti/Reuters

Dmitry Medvedev turistát játszik
Fotó: Ria Novosti/Reuters

Az orosz Dmitry Medvedev elnök Új Delhiben turistát játszva fényképezget. Mint a róla készült sajtó fotókból kiderül, Nikon gépet használ, de a jelek szerint nem a legújabb csúcs gépekkel kattintgat.

Az MSNBC fotóblogja által közölt képen nyoma sincs a legfrissebb csűcs gépeknek. Se D4, se D800, csak egy régi D3x-el kattintgat.

Pedig vélhetően az ő pozíciójában futná a legfrissebb gépre, így a már nálunk is kapható új modellekre is. Sőt vélhetően neki már csak pozíciójából adódóan is sikerülne beszerezni, még akkor is, ha Moszkvában esetleg legalább olyan ritka termék, mint nálunk. Bár biztos vagyok benne, hogy az orosz Nikon képviselet nagyobb készletek felett rendelkezhet, és az ország mérete és piaci jelentősége, gazdasága miatt az is biztos, hogy a moszkvai fotós boltok többet adtak el belőle, mint a Magyarországiak (együtt véve).

Dmitry Medvedev (magyar átiratban Dimitrij Medvegyev, oroszul Дмитрий Медведев) egyébként közismerten szeret fotózni, két éve egy híres emberek számára rendezett aukción 320 millió forintért kelt el egy képe, ami ezzel a világ harmadik legdrágább képévé lépett elő.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!