Föld Órája 2012, Budapest

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A világ legtöbb nagyvárosában idén is megtartották a Föld óráját, erről készült egy nagyon látványos összeállítás, amiben te magad kapcsolhatod le a világvárosok díszkivilágítását.

Míg a Reuters hírügynökség a tavalyi Föld órájáról multimédia anyagot készített, idén csak a hagyományos képpárokkal készültek. A Boston Globe BigPicture galériája viszont csak látványos, nagy képeket válogatott össze ezekből, de galériájukban szereplő képeiket interaktívvá tették, így te magad kapcsolhatod le a turista látványosságok díszkivilágítását. (Sajnos idén Budapest kimaradt a Reuters nemzetközi Föld Órája válogatásából.)

A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet az energiatakrékosságra, és hogy milyen sok energiát megtakaríthatunk vele, ha nem hagyjuk feleslegesen égni a lámpákat. Persze mit sem érnek az ilyen figyelemfelhívó akciók, ha otthon általában nem kapcsoljuk le a lámpát, csak ilyen alkalmakkor, és akkor is csak a képek kedvéért…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!