Új kémfotók: objektívek ezrei Londonban

Fotó: Clive Rose/Getty Images

Kattints a továbbik épekért – Fotó: Clive Rose/Getty Images

A Getty Images fotósa, Clive Rose lencsevégre kapta a fehér teleobjektíveket és százával sorakozó 1DX-eket a Londoni Olimpia média központjában berendezett CPS raktárban. Ennyi értékes fotós holmit nem sokan láttunk még eddig egy rakáson.

Ugyan kémfotóról valójában szó sincs, az Olimpia hivatalos fotózását ellátó Getty Images fotósa teljesen hivatalosan fényképezte le a Canon raktárát. De mivel ide még az Olimpiára kiutazó fotósok sem nagyon pillanthatnak majd be, azért ez a kép mégsem mindennapi.
Al Diaz, Miamiban dolgozó fotóriporter hívta fel rá a figyelmet a blogján, hogy a Getty munkatársa lencsevétre kapta a Canon titkos raktárkészletét, amivel az olimpiára érkező fotósokat várják. Mint a fotós bejegyzésében írja, “ha még nem kaptad meg 1DX-ed, vagy más új objektívet vársz már hetek óta, akkor az valószínűleg itt lesz.”

1DX arzenál a londoni CPS raktárban – Fotó: Clive Rose/Getty Images

A késlekedés miatt kissé sértett amerikai fotósnak valahol igaza van. Az 1Dx egy ideje mindenhol előrendelető, és néhány helyen már a boltokba is került, illetve van ahol megkezték a megrendelt gépek kiszállítását is. Viszont a rendelések többségét még nem sikerült kielégíteni a gyártónak, és valószínűleg a jövő héten rajtoló Olimpia előtt már nem is fogják.
Akik az olimpiára utaznak akkreditált fotósként, és van élő, nem teljesített rendelésük 1DX-re, azok a nyári játékok helyszínén kapnak majd 1DX-et, és valószínűleg a többi fotósnak is módja lesz legalább 24 órára kölcsönözni egy-egy gépet a hivatalos CPS kölcsönzőből.

Az objektívek ezrei még talán a kép láttán is túlzásnak tűnhet, pedig könnyen összejöhet ilyen hatalmas szám, hiszen a Canon CPS és a Nikon NPS kölcsönzői mintegy háromezer fotós kiszolgálására rendezkednek be, durván egy hónapon keresztül, a londoni Olimpiai Média Központban.

Te mit próbálnál ki leginkább a Canon arzenálból?

Readers Comments (4)

 1. Én az 1DX-t próbálnám ki. Tegnapelőtt szóltak, hogy elvileg ebben a hónapban megérkezik. Hiszem, ha látom 🙁

 2. Én úgy vagyok ezzel, mint Gombóc Artúr a  csokival: a halszemet, a fixeket, a fényerős zoomokat, a teléket, a nagy teléket, a 600EX_RT-t, az 1DX-t…

 3.  A tavaly őszi hangzatos bejelentés után kicsit megcsúszott a Canon ezzel a megjelenéssel, hiszen már egy ideje kapható a Nikon D4. A késlekedés oka valószínűleg a szoftver elhúzódó fejlesztése lehetett, de
  az újdonságok miatt egy ilyen összetett gép megismeréséhez szerintem kell némi idő (még ha
  volt is korábbról már valakinek 1D-je), és most némelyek csak közvetlenül az olimpia kezdetén kapják meg, hogy azután máris élesben dolgozzanak vele, hát…!
  Attila neked biztosan van tapasztalatod arról, ez milyen nehézségeket
  okozhat egy hivatásos fotósnak?

 4. A Canon arzenélból, leginkább egy Nikont próbálnék ki! 🙂

Comments are closed.