Nem tartott sokáig a természetfilm kalózoknak

A kalózok lelkes nézők nem vártak sokáig, így már nem sokkal a TV premier után az Interneten is megtekinthető lett a Máté Bencéről szóló legfrissebb természetfilm. Azóta a kalóz változatok eltűntek, viszont a készítők maguk is elérhetővé tették. Így ma már legálisan nézhető a neten.  Ne hagyd ki!

Még aznap felkerült az Internetre a Láthatatlan Madárfotós mindhárom epizódja, hogy a harmadik részt is leadta a Spektrum Televízió. A három rész látszólag tökéletes minőségben került fel a YouTube-ra. A szerzői jogok védelmme miatt viszont nem maradtak fent sokáig a YouTube-on.

Törölték, de újra felkerült
Ahogy várható volt, ez sem tartott sokáig. Pár nap alatt elérhetetlenné váltak, de újabb helyre költözve újra elérhetővé váltak. Aztán újra törölték. Innentől érdekes macska-egér játék kezdődött a feltöltött verziókat letiltó jogtulajdonosok és a felvételt újra feltöltő felhasználók között.

Filmért katt a plakátra!

Végleg eltűnt a YouTube-ról
Többször újra felkerült a netre, de úgy tűnik, hogy végleg lekerült a YouTube-ról. Az utolsó általam ismert linken már csak ez olvasható a videó helyén:

“Láthatatlan madárfotós…” Ez a videó már nem érhető el Filmjungle.eu Society – Természetfilm.hu Egyesület szerzői jogi követelése miatt.

A szerzői jogok védelmével maximálisan egyetértek, de azért jobbak a neten elérhető filmek.

Hivatalosan is elérhetővé vált
Szerencsére a készítők maguk is találtak rá megoldást, hogy a neten (és ingyen is) nézhető legyen. A teljes film ingyen megtekinthető a Filmdzsungel weboldalán. Remélhetőleg ez már nem fog változni egyhamar.

Nézd meg a dokumentumfilm előzetesét:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!