Leleplezték Steve Jobs budapesti bronzszobrát

Steve Jobs szobra a Graphisoft Parkban

Egy hete a Graphisoft székháza előtt áll Steve Jobs szobra, amit ma lelepleztek, így ország-világ megismerheti végső formájában az Apple vezér első életnagyságú bronzszobrát. A szobrot állító cég vezetői arról meséltek, milyen kapcsolat fűzte őket, és cégüket is Jobshoz.

A szoboravató ünnepségen Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója és igazgatótanácsának elnöke, valamint Várkonyi Viktor, a cég vezérigazgatója beszéltek róla, nekik személyesen és az építészeti szoftvereket készítő cégnek milyen inspirációt jelentett Jobs személye, és a cég üzleti ügyei során vele való személyes találkozás.

Galériáért kattints a képre!

Az elhangzott beszédek többségében emlegették, vagy idézték Steve Jobs beszédét a Stanford Egyetemen, és természetesen azt az idézetet is, ami a szobor lábánál tábla gyanánt elhelyezett  bronz iPad képernyőjén áll: “The only way to do greatwork is to love what you do…” vagyis “Csak úgy alkothatsz nagy dolgokat, ha szereted amit csinálsz…”

A szobrot múlt héten egy szép napos délelőtt állították fel (akkor készült az első kép, és még néhány másik a galériámban), most pedig egy csúnya hóeséses délutánon avatták fel. Ugyan a beszédek után kicsit alább hagyott a hóesés, de azt erős túlzás lenne állítani, hogy az időjárás velünk ünnepelte az új szobor felállítását. Ezekkel a képekkel teljessé vált a Reuters exkluzív anyaga is, ami a munkálatok kezdeti fázisai óta követi a szobor elkészültét.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!