A Reuters lefotózta Steve Jobs készülő szobrát

SteveJobs-sculpture-exclusiveAdvisory-Reuters

Exkluzív Reuters képanyag Steve Jobs bronzszobráról

Tóth Ernő szobrász készíti az elhunyt Apple vezér, Steve Jobs bronz szobrát, ami a Graphisoft Parkban fog állni. A Reuters bepillantást nyert a munkálatokba, és most mi is megleshejtük a műhelytitkokat.

A Reuters budapesti fotóriportere, Balogh László nem kevés tárgyalás és egyeztetés után kapta a különleges lehetőséget, hogy exkluzív fotókat készítsen az életnagyságú Steve Jobs szobor készítésének munka fázisairól. Ott volt a munkálatok minden fő fázisánál, hogy hűen bemutassa ahogyan a gipsz szoborból viaszminta lett, majd az öntésnél, és akkor is, mikor a kész elemekből összeállt a végleges mű.

SteveJobs-sculpture-BojarGaborGraphisoft-photoLaszloBaloghReuters

Tóth Ernő és Bojár Gábor az új szoborral
Fotó: Balogh László/Reuters

A fotós közel egy hónapja dolgozik a szobor munkálatainak megörökítésén, és tegnap megjelent anyaga pár hét múlva válik majd teljessé, amikor a mintegy 450 kilós bronz szobor elfoglalja végleges helyét a budapesti Graphisoft Parkban, ahol több nagy informatikai multicég főhadiszállása is található, elsősorban az Apple és a Microsoft magyarországi főhadiszállása, de itt található a Canon, az SAP és a Ustream magyarországi központja is.

A magyarországi lesz az első életnagyságú Steve Jobs szobor. A világelső művészeti alkotás elkészítése a Graphisoft tulajdonosának, Bojár Gábornak az ötlete volt, aki időt és pénzt nem kímélve támogatta a mű elkészítésében Tóth Ernő szobrászművészt.

Kiegészítés: a blogomon történő megjelenés másnapján az Apple rajongói oldalakon is megjelent Jobs szobrának híre. Míg a BeszeljukMac (szokásaival egyébként ellentétesen) korrektül feltünteti a fotós nevét is és hivatkozik a blogomra is forrásként, addig az AppleBlog az általam is említett International Business Times galériát nevezi meg forrásként.

Megjelenések külföldi lapokban:

Megjelenések magyar lapokban:

Video megjelenés:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!