Hét milliárdan vagyunk a Földön

MumbaiBuilding-population-photoDanishSiddiquiReuters

Fotó: Danish Siddiqui/Reuters

A napokban hétmilliárdan lettünk a Földön. Te hányadik vagy az emberiség összes tagja közül?

Ma van a halottak napja, de a halál sok kultúrában szorosan kötődik a születéshez, és az élethez is. Ezért is érdekes, hogy a hétmilliárdodik ember születése, amivel az emberiség egy újabb (statisztikai) mérföldkövet lépett át, pont a halottak napjához köthető.

A bűvös hétmilliárdos létszám kapcsán több helyen is vita alakult ki, hogy melyik csecsemő lett a népesség hétmilliárdodik tagja. Közben egyes Internet oldalak azt ígérik, hogy születési dátum alapján megmondják, te hányaidk vagy a sorban. A szám persze csak hozzávetőleges lehet, mivel egyrészt pontos adatok sincsenek erre, másrészt pedig még a napszakra sem kérdez rá a program, így hogy lehetne pontos. Minden esetre ha érdekel, nézd meg, neked milyen (szép nagy) sorszámot dob a gép?

A jeles alkalomra tekintettel minden több lap is elkészítette saját képes összeállítást a Föld népességéről. Nem csoda, hogy ezeken a képeken nem csak a hatalmas népesség, hanem egyéb gazdasági és szociális kérdések is megjelennek. Hiszen a hétmilliárdos népesség nem csak annyit jelent, hogy marha sokan vagyunk a Földö. Természetesen a képeken megjelenik a közlekedés, és az élelmezés problémája is. De ez a hihetetlen sok ember azt is jelenti, hogy elképzelni sem tudjuk, mennyi féle emberi sors, személyes történet és életkörülmény jellemez ilyen sok embert.
Íme egy válogatás a megjelent galériákból, hogy ennek a bejegyzésnek valami értelme és kötődése is legyen a fotózáshoz.

Galéria válogatás:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!