Leépítések a Stop.hu-nál

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Fotós mindössze egy dolgozott a Stop.hu-nál, őt is elküldik, ezzel a fotó rovat mint olyan megszűnik, de ez a cég legkisebb gondja. A szerkesztőség döntő többségét elbocsátja a politikai és bulvár témákra összpontosító hírportál, alig marad aki tartalmat készítsen.

Nem szűnik meg
Az Index híre szerint nem egyszerűen elküldenek pár embert, hanem mintegy negyedére csökken a szerkesztőség létszáma a Stop szerkesztőségében, ami pár éve költözött egy fedél alá az üzemeltető cégben résztulajdonos Népszavával. Összevonni azonban nem akarják őket, így külön gárda külön online felületeket tölt más jellegű hírekkel, mert más célközönséget szólít meg a két lap.

Kevesen maradnak
Pontos létszámot nem írnak, mivel állítólag még zajlanak a tárgyalások, de ha az arány csak körülbelül stimmel, az impresszum alapján is azt jelenti majd, hogy a lapot lassan többen fogják vezetni, mint szerkeszteni. Az Index valamivel optimistábban azt írja, hogy kevesebb, mint fél tucat újságíró és szerkesztő marad. Viszont még ez is a működőképesség határán egyensúlyozó létszám, amit nemhogy a váratlan megbetegedések, de még a tervezhető szabadságolás, vagy egy hétvégi ügyelet is képes lehet kártyavárként összedönteni.

A leépítések oka természetesen gazdasági jellegű, régóta küzdenek az elmaradó hirdetések miatt, amit a cég politikai háttere sem segít. Az ügyvezető, Wirth Zoltán szerint a lap nem fog megszűnni, sőt az Indexnek azt nyilatkozta “arra készülnek, hogy még kritikusabbak lesznek, bár saját anyagaik száma várhatóan csökkenni fog a leépítések után.” Innen nézve mindez érdekes mutatványnak ígérkezik az egyre több és több ingyen MTI anyagot használó lappal. Kíváncsi leszek rá, hogyan csinálják majd.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!