Új imázs filmmel rukkolt elő az Origo

A piacvezető szerep nem elég, és ezt az Origonál is tudják. Tudatosítani is kell a potenciális hirdetőkben. Valószínűleg ez ihlette a cégcsoport új arculati filmjét.

A talán kissé teátrális zenei választású bemutatkozó videóban feltűnik pár szakmai díjjal kitüntetett újságíró, köztük a két Sajtófotó díjas fotós, Pályi Zsófia és Hajdú D. András is. Bár azt nem egészen értem, hogy ha már az újságíróknál kiírták, hogy kinek hány Minőségi Újságírás, és Soma díja van, akkor a sajtófotó díjakat miért nem számszerűsítették, Zsófi és András esetében is szép számok jöttek volna ki.

Te mit gondolsz az imázs videóról?


szólj hozzá: ORIGO ZRT. 2012

Readers Comments (12)

 1. zoltán kutasi kovács 2012.02.25. @ 16:33

  Családias, de a vágót elküldeném továbbképzésre…  Ja, és ez a “nem ma kezdtük” szöveg nem túl szerény mottó.

 2. Nagyon gyors a felirat, ez szakmai hiba, nem győzöm olvasni, lehet kicsit fáradt vagyok, de akkor is.

 3. Szekeres Zoltán 2012.02.26. @ 17:50

  Kedves Kutasi Kovács Zoltán

  Rendkívül meghat, hogy így aggódik a szakmai előmenetelem miatt, szerencsére Önnél kompetensebb és a TV-s szakágban elismert szakemberek szerint megfelelő az elméleti és gyakorlati képzettségem ahhoz, hogy több társaságnál és nemzetközi produkciókban  is tudjak dolgozni.
  Szerencsére én sem ma kezdtem…
  Még ha szerénytelennek is tűnik.

  Legmélyebb tisztelettel

  Szekeres Zoltán
  vágó
   

  • zoltán kutasi kovács 2012.02.26. @ 20:05

    Tisztelt Szekeres Zoltán!
   Mindenkivel megeshet, hogy kifog egy-egy harmatosabb napot és nem úgy megy a munka, hogy az “mindenkinek” tessen, de legyünk őszinték, nem kell ahhoz a szakmában jeleskedni, hogy megállapítható legyen: A feliratozással együtt, 3:24 alatt, sok az a min. 141 váltás. A feliratozást és a képeket egyszerűen képtelenség szinkronban lekövetni. Én, mint fogyasztó, így gondolom.
   Maradok tisztelettel!

   • Szekeres Zoltán 2012.02.26. @ 20:18

     Kedves Zoltán

    Természetesen nem lehet mindenkinek tetsző dolgot készíteni semmilyen művészeti vagy egyéb ágon, de mivel nincs rálátása a háttérre, kicsit erősnek éreztem a kritikát.
    A megrendelő kifejezett kívánsága volt az átlagosnál lényegesen pörgősebb anyag és ők határozták meg a videó hosszával együtt a megjelenítendő feliratokat is , ez ebben az esetben (és legtöbbször más esetekben sem) nem a vágó kompetenciája. Mivel az anyagot általános tetszéssel átvették, a megrendelésnek maradéktalanul megfelel az elkészült film.

    Üdvözlettel

    Szekeres Zoltán

 4. zoltán kutasi kovács 2012.02.27. @ 23:00

  Szia Attila!
  Van valami publikus oka annak, hogy a videó miért került törlésre, vagy most ne bontogassam ezt a csomagot…

 5. Kedves Sz. Zoltán, tényleg ne haragudj, ez a videó kritikán aluli… Értem én hogy megrendelői igények is vannak, de mégiscsak az ország leglátogatottabb hírportálját bemutató videóról beszélünk.

  Egyszerűen nem lehet középszerű sem, nehogy gagyi… Még akkor sem, ha nem tudjuk mi volt a háttérben, mennyit fizettek, mik voltak az elvárások, milyen anyagokból dolgoztál, amik azért mind nagymértékben befolyásolják a végeredmény minőségét. Ennek a projektnek legalább az alábbi főkből kellett volna állnia: forgatókönyvíró, szövegíró, grafikus, fotós, videós, vágó, egy jó kritikus, és egy művészeti vezető.

  Ez a videó egy kalap szar.

  Itt valaki hibázott (nem te). Ezt az origo is tudja, ezért került le.

  • Szekeres Zoltán 2012.02.29. @ 09:00

    Kedves Gábor

   Nekem nem tisztem megvédeni az Origót vagy a videót és magyarázkodni sem fogok, hogy miért lett így vagy úgy.
   Az előző párbeszédbe is csak a személyes érintettség miatt mentem bele.
   Az ízlésen mint tudjuk nem vitatkozunk, ha neked nem tetszik, szíved joga.
   Két dolog van, amit azért megjegyeznék:
    Forgatókönyvíró, szövegíró, grafikus, fotós, videós, vágó, kritikus, művészeti vezető… Ez mind megvolt. Ezek szerint ahhoz nem volt elég, hogy a te ízlésednek megfeleljen, de ettől nyilván egyik sem fog a kardjába dőlni.
   A videó pedig nem a kritikák (legyen jó vagy rossz) miatt került le, ez a verzió egy rendezvényre készült.
   Azt viszont nem tudom megmondani, mikor megy ki a végleges.

   • Kezd javulni a kommunikáció, meg a végén kiderül hogy egy vágás előtti anyag volt. Nem kell az én ízlésemnek kell megfelelnie, de a célcsoporténak nem árt, ha megfelel. Örvendetes, hogy az általam említett szakmák képviselői részt vettek a projektben, bizonyára kitűnő szakemberek, mindenkinek lehet rossz napja.

    • Szekeres Zoltán 2012.02.29. @ 12:03

      Ha szándékosan félreérted vagy félreértelmezed amit írok, azzal nem fogok vitába szállni. Ha azt szeretnéd belemagyarázni a szavaimba, hogy a vágás előtti (ami vágatlan, nyers forgatottat jelent, csak hogy tisztázzuk a fogalmakat) anyagot küldték ki, tedd azt.
     Annak a megítélése, hogy megfelel-e a célcsoportnak az anyag, nem az én dolgom és nem is a tied, vannak erre szakemberek az Origo-nál. És még mielőtt végképp átmegy személyeskedésbe
     ez a vita, én kiszállok. Kívánom neked, hogy legyen szerencséd olyan szakemberekkel együtt dolgozni a jövőben, mint akik ebben a projektben részt vettek.

     Üdvözlettel

     Szekeres Zoltán

Comments are closed.