Mindent hamisítanak – memóriakártyákat is

Fake&RealSanDiskCF

Hamis és valódi SanDisk kártya

A PetaPixel nemrég arról írt, hogy a cég egy dolgozója úgy nyilatkozott, a piacon levő SanDisk gyártmányú memóriakártyák mintegy harmada hamisítvány.

Számomra nem teljesen világos, hogy miből gondolják, más márkákat nem hamisítanak hasonló mértékben. Abban viszont egyetértek, hogy célszerű megnézni, hogy mit vesz az ember, és csak hivatalos forrásból vásárolni.

Nem tudom, hogy még ma is szokás-e, de pár éve még rendszeresen láttam SanDisk memóriakártyákat 1 év garanciával különféle boltok árlistáiban. Miközben már akkor is legalább 5 év garanciát vállalt a gyártó minden kártyájára. Bár én mindig inkább azokat választottam, amikre 10 év garancia van, és nem feltétlenül azért, mert ezek a memóriakártyák szinte bármit túlélnek.

A PetaPixel cikkében közölt képeken elég jól megfigyelhetők a hamis kártyák viszonylag látványos grafikai hibái. De ezek tényleg nem tűnnek fel a vásárlóknak?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!