Memória

img_47771A harmadik memóriakártyám hibásodott meg a héten. Az első úgy féléve mondta fel a szolgálatot. Az semmire nem reagált, semmi nem ismerte fel, viszont garanciálisan gyorsan kicserélték. Egy SD kártyám nemrég elhagyta magát, pontosabban az írásvédelmi kapcsolóját, ezért most használhatatlan. A héten pedig egy CF kártyám mondta be az unalmast. Formázni gond nélkül lehet fényképezőgépben, csak fényképezni nem enged. Közli, hogy “No more producing folders”. Szerencsére épp volt kéznél egy számítógép, és épp sikerült rajta leformázni, így azóta működik rendesen, de nem túl bíztató a helyzet, mi van ha megint elkezd szórakozni, vagy ha ennyi már nem fog rajta segíteni legközelebb?

Egy megnyugtató van ezekben a SanDisk (ez itt a reklám helye) kártyákban: 10 év garancia. 10 év múlva meg már úgyse fognak semmit érni, amilyen tempóban a kártya formátumok szaporodnak, és a technológia fejlődik(tényleg ez a fejlődés?). Bár egyre több jel utal arra, hogy ezek a kártyák szinte mindent túlélnek – a technikai fejlődésen kívül.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!