Hogy bízzon az ember a memóriakártyáiban?

A memóriakártyák mára a fotósok legfőbb munkaeszközei lettek. Többet nyúzzuk őket, mint a fényképezőgépet, de a megbízhatóságuk örök kérdés, ami most engem különösen aggaszt.

Nemrég megírtam, hogy tönkrement egy memóriakártyám az Úszó EB alatt. Rendszeresen kérdezgetik olvasók és barátok is, de a hiba okára, vagy gyógymódjára azóta sem sikerült rájönni. Elkezdtem hát intézni a garanciális cserét, hiszen pont erre szolgál megoldással a garancia.

Egyik nap egy a blogom is olvasó kolléga kérdezte, hogy mi van a kártyával. Neki is elmondtam a hibajelenséget, és hogy azóta sem csinál semmit a kártya. “Próbáltuk már mindenféle gépben. Akarod kipróbálni te is?”
Kipróbáltuk a gépében és láss csodát, le tudta formázni és fotózni is lehetett rá. Azóta minden más géppel is megy, ami eddig egyik géppel sem…

Hogy bízzon benne az ember?
A garancia azért van, hogy cseréljék a kártyát, ha nem működik. De már működik, így nem cserélik ki. Viszont így még égetőbb a kérdés, hogy mennyire megbízható egy memóriakártya, ami minden látszólagos ok nélkül megállt, és nem működött egy darabig, majd egy idő után újra működni kezdett, ugyanúgy minden magyarázat nélkül.

Te mit kezdenél ilyen helyzetben a kártyával?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!