B&H katalógus – tele karácsonyi tippekkel

BH-catalog-photo-Sorenslim-Flickr

Fotó: Sorensiim/Flickr

Érdekes, hogy a B&H katalógusa mindig pont karácsony előtt érkezik? Vagy csak én vagyok így ezzel, másnak nem a legfőbb ajándékvásárlás szezonban küldik?
Elég egyszer rendelni valamit a cégtől, onnantól rendszeresen küldik a katalógusukat. Nem elavult ez kicsit a XXI. században, különösen egy webshoptól?

Kinek kéne a fotós világban bemutatni a B&H New Yorki fotóáruházat? Több emeletnyi giga fotósbolt, olyan kínálattal, amiről Magyarországon, de talán egész Európában még a márkakereskedők is legfeljebb álmodozni tudnának, ha meg mernék kockáztatni.
Sok honfitársamhoz hasonlóan én még nem jártam benne, de aki megfordult ott, azt mondja, minden – tényleg minden – elképzelhető termékből tartanak készletet, sőt kézbe fogható, kipróbálható demó példányt is. Ezt igazolja a cég weboldalán található videó is.

Többségünk csak webáruházként találkozott a new yorki céggel, és ha nem is sűrűn, de előbb-utóbb azért csak eljutunk odáig, hogy rendeljönk tőlük valamit. És ha egyszer rendelünk, a címünket megőrzik az adatbázisban, és küldik a katalógust. Ha kérjük, ha nem. Persze érthető módon mindig a karácsony (vagy a boltot ismerve inkább Hanuka) előtti időszakban. Tele jobbnál jobb ajánlatokkal, vásárlási és ajándék tippekkel.

Lehet, hogy csak én lógok ki a sorból, de én valahogy még sosem kezdtem csorgatni a nyálam a katalógusra. Mikor ehhez a poszthoz képet kerestem (lusta voltam lefényképezni a sajátomat), sorra látom, hogy a Flickren is mindenki ezt a nyálcsorgatást említi. Az élvezkedéstpornót és az elvonási tüneteket emlegetik vele kapcsolatban. Pedig csak egy egyszerű katalógus, tele megvelásárlásra kínált termékekkel, és persze árakkal.

Nekem valahogy csak az jutott róla eszembe, hogy feleslegesnek érzem, hogy a tengeren túlról küldözgetik a papír alapú katalógusukat, amit én aztán ki sem nyitok. Bőven elég – még sok is – hogy e-mailben rendszeresen jönnek az ajájnlataik. Az is zavar valamennyire, azt is átlapozás nélkül dobom ki, de az legalább nem jelent nekik postaköltséget, nyomdaköltséget, nem növeli a szeméthegyeket, és nem kell hozzá fákat kivágniuk…

Bónusz kérdés: ti hogy fordítanátok le az egyébként nagyon találó “gearporn” kifejezést?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!