Van-e élet/munka Internet nélkül?

T-Mobile3GÉlet nyilván van Internet nélkül. A munkához viszont egyre nélkülözhetetlenebb.

Mára már köztudott, hogy tegnap (idén már harmadszor) lehalt a T-Mobile hálózata. A helyzetet ki így, ki úgy kommentálta. A többség tényszerűen (Origo, Stop, Bitport, stb) van aki elégedettlenkedve, van aki értetlenkedve, hogy Azelőtt mindenki megvolt 3G nélkül is. De az igazság az, hogy mára az Internet nélkülözhetetlen kommunikációs kapcsolattá, és munkaeszközzé vált a legtöbb helyen.

Épp ma mesélte valaki, hogy mikor több hét késéssel bekötötték a munkahelyén az Internetet, a szerelő közölte, hogy “valamire való cég nem engedheti meg magának, hogy csak egy Internet kapcsolata legyen”. Első ránézésre kicsit meglepő kijelentés, de azért van benne valami. Mára az Internet van annyira fontos és meghatározó a legtöbb cég életében, hogy szükség legyen annak túlbiztosítására.

Talán arra a kekeckedő kérdésre is ez a válasz, ami azt firtatta, hogy akkor a T-Mobile hogy tudott erről Interneten közleményeket kiküldeni. Nos nekik volt tartalék Internet hozzáférésük. Sőt ha előrelátóbbak, mint takarékosak, akkor nem is csak saját szolgáltatású T-System kapcsolat, hanem valamelyik konkurenssel is szerződtek. Bár ezt talán sosem fogják bevallani, még ha így van is…

Redundancia
A szaknyelv a roppant ellenszenves redundancia kifejezést alkalmazza erre. Murphytől is tudjuk, hogy haa valami elromolhat, az el is romlik. Erre meg csak felkészülni lehet.
Például azzal, hogy felesleges(nek tűnő) többletet biztosítunk a szükséges erőforrásokból, hogy ha bármi probléma van, egyszerűen átvészelhessük.

Erre jó például egy vészmegoldás az Internet hozzáférésre.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!